Drie rondemissen unicum bij aansprekende Pijl van Heerlerheide Jongedames sieren met hun charmante vrouwelijke uitstraling dit wielerevenement

 

 

 

Of het nu de grote wielerronden zoals o.m. de Giro Italia, Tour de France, Tour de Suisse, de BinckBank Tour, Vuelta a España of alle overige wielerklassiekers en “kermiskoersen” betreft dan is het een vaststaand gegeven dat de dag- en eindwinnaars kunnen rekenen op een “pakkende” overwinningskus van de rondemissen. Voor de renners eigenlijk “de kers op de overwinningstaart”. Dit is ook komende zondag 27 augustus, als in Heerlerheide het startschot klinkt van de zesde wielerkoers Pijl van Heerlerheide, zeker ook het geval. Sterker nog: in Heerlerheide heeft (mede)-organisator Max Pool zorg gedragen dat er gesproken kan worden over een unicumstatus door het aantrekken van, zoals eigenlijk van oudsher gebruikelijk, niet twee maar drie rondemissen. Selina Brouwers (20), Femke Bakker (15) en Lara Ortmanns (26) sieren met hun charmante vrouwelijke uitstraling dan ook dit wielerspektakel 2017.

Evenals voorgaande jaren vond er met de drie rondemissen in het Corneliushuis een exclusief plaats. Vooraf dient gezegd te worden dat Selina en Femke ook vorig jaar op uitstekende wijze hun rol als rondemiss vervuld hebben en Lara dus een nieuwkomer is. Overigens geen beletsel, het gaat immers om op waardige en promotionele wijze hun vrouwelijke charmante intuiitie te gebruiken. Daarbij speelt natuurlijk ook de te dragen passende outfit zeker een belangrijke rol. In voorgaande jaren vervulde vakkundige kledingspecialiste Maddy Niemant hiertoe een meer als belangrijke rol. Deze, met vrouwelijke schoon en enthousiasme begaafde, oud-carnavalsprinses van D.G.de Geête heeft een andere beroepsweg ingeslagen, maar zal komende zondag 27 augustus als begeleidster van de drie rondemissen de hele wielerronde ter beschikking zijn. Dientengevolge is dit jaar de eveneens leuke outfit afkomstig van een landelijke kledingzaak.                                                                                                                           

Het verzoek van Max Pool aan Selina Brouwers om ook dit jaar weer als rondemiss te fungeren was niet aan dovemans oren gericht. Integendeel zelfs, want de nog steeds in Heksenberg op de Pelikaanstraat wonende Selina, hoefde niet lang na te denken en liet meteen weten weer beschikbaar te zijn en evt. toestemming van haar lieve ouders was nu niet nodig.. Een duidelijk teken dat het verleden jaar goed bevallen heeft. Selina beaamt dit dan ook volmondig, hoewel ze het afgelopen jaar eigenlijk weinig de wielersport gevolgd heeft. Maar rondemiss zijn vindt ze gewoon leuk om te doen en verheugt zich hier dan ook op. Haar sportpassie ligt eigenlijk bij voetbal. Speelde ze verleden jaar nog bij het meisjesteam van RKSV Groene Ster, komend seizoen gaat zij bij het damesteam van Weltania aan de slag. Beroepshalve is ze werkzaam in het Heerlerheide filiaal van concern Action.

Ook Femke Bakker woonachtig bij haar ouders op de Hofstraat, kreeg van Max Pool de vraag voorgelegd of ze komende zondag 27 augustus, evenals in 2016, weer als rondemiss wilde fungeren. Natuurlijk was het antwoord ja, maar er moet een kleine kanttekening toegevoegd worden. Na de Pijl 2016, was zij op zondag 11 juni jl. ook rondemiss bij de jeugdwielerronde Heksenberg onder auspiciën van de Pijl. Door omstandigheden kon ze niet met een volgwagen over het parcours en was ze eigenlijk gedoemd om de hele dag te zitten. Max Pool vond dit “zielig” en vroeg haar daarom voor de komende Pijl van Heerlerheide. Dus zei ze spontaan ja. Verleden jaar deed ze nog rijden op haar BMX-fiets, nu niet meer maar gaat wel nog kijken. Ze is overgestapt naar dansen op een dansschool in Landgraaf. Begin lessen in september. Femke zit nog op school en gaat nu naar het Arcus college. Ook zij kijkt uit naar komende zondag.

Nieuwkomer als rondemiss is de 26 jarige Lara Ortmanns. Ook zij woont (nog) op Hermelijnstraat 3 in Heksenberg. Eigenlijk zou Lara al verleden jaar gefungeerd hebben als rondemiss, maar een toen al eerder geplande vakantie gooide echter”, zoals het zo mooi heet, “roet in het eten. Natuurlijk vond ze het toen jammer, omdat ze het als een leuke uitdaging vond. Des te leuker omschrijft ze nu het gegeven dat ze weer door Max Pool gevraagd is. Ze laat zich dan ook verrassen hoe de dag zal verlopen. Echte hobby heeft ze eigenlijk niet of het moet al zijn de liefdevolle verzorging voor haar hondje en de wekelijkse verzorging en hulp voor haar bejaarde oma (87). Een lovenswaardige humane insteek van Lara. Overigens is Lara op de dag van de Pijl ook jarig en is ze beroepshalve kapster in een kapsalon in Simpelveld.

Foto: Callie Steijaert

 

 

 

 

Geef een reactie