Weltania zich plaatste voor de finaleronde van komende zondag.

Roel Brouwers: ex speler Roda JC

In de derde poulewedstrijd voor het Heerlens kampioenschap, troffen Weltania en Heksenberg elkaar op Sportpark Terworm. Het was de beslissende wedstrijd voor deze poule waarbij Weltania aan een gelijk spel voldoende had voor deelname aan de eindstrijd.

Beide 3e klassers begonnen 10 dagen geleden met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen en langzaam worden de contouren van de selectie van het eerste team zichtbaar.

De eerste helft werd van beide zijden in een hoog tempo en met goed verzorgd voetbal afgewerkt. Weltania kon met een 2 – 0 voorsprong gaan rusten door doelpunten van Sebastiaan van Middegaal en Roel Brouwers, beiden na voorbereidend werk van Frank Teerling.

De tweede helft begon met een offensief van Heksenberg maar verder dan een schot op de paal kwamen de gasten niet. Uit de eerste tegenaanval scoorde Frank Teerling de 3 – 0 waarna de wedstrijd was gelopen. Het hoge tempo uit de eerste helft brak beide teams, zo vroeg in de voorbereiding, op. Doelpunten van Sander Theunissen en Christian Munsters bepaalden de eindstand op 5 – 0 waardoor Weltania zich plaatste voor de finaleronde van komende zondag.

 Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock

Weltania – heksenberg : http://www.oypo.nl/D3B9B6E931152A10 

Tekst Jo Born van Weltania

Geef een reactie