Boeren, burgers, buitenlui – Monumentenmaand 2017

Ieder jaar vinden er tijdens de Monumentenmaand allerlei interessante activiteiten plaats in Kerkrade. In 2017 is het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’.
Doe mee aan leerzame rondleidingen, een proeverij of excursie, ga naar een film of lezing en bezoek diverse open dagen!

Opening

Op zondag 3 september aanstaande zal de Monumentenmaand 2017 officieel geopend worden bij Haus Heyden in Horbach, door wethouder Jo Bok (Cultuur).
Daarna vinden er meerdere malen per week zeer diverse activiteiten plaats in Kerkrade, Aken en Herzogenrath.

Programma

In het kader van de monumentenmaand vinden er de gehele maand september diverse activiteiten plaats in Kerkrade, Herzogenrath en Aken. Het hele programma is te vinden in de flyer Monumentenmaand 2017 en alle activiteiten zijn te zien in de Agenda op de website van de  VVV Zuid-Limburg (Deze link opent in een nieuw venster) (kies hier voor Plaats: Kerkrade).

Er is voor ieder wat wils te vinden in het programma.

Heeft u zin om te wandelen? U kunt deelnemen aan (al dan niet virtuele) rondleidingen door Kerkrade, Aken of Herzogenrath.

Wilt u een tentoonstelling bezoeken? Deze vinden plaats in Burg Rode en Abdij Rolduc.

Of bent u geïnteresseerd in een lezing? Er vinden er diverse plaats, onder andere over het veranderde landschap van Kerkrade en vrouwen in de geschiedenis van de stad Aken.

Verder vindt er een proeverij, een orgelconcert, een muziekdag en een filmavond plaats en wordt er een busexcursie door het grensgebied (vanuit Aken) georganiseerd.
Bovendien zijn Kasteel Erenstein, de Botanische Tuin, de Baalsbruggermolen, schacht Nulland, twee kerken en Abdij Rolduc geopend en gratis toegankelijk op 9 en/of 10 september 2017.

Meer informatie?

Haal de flyer met het uitgebreide programma bij een van de deelnemende organisaties,  bekijk de flyer Monumentenmaand 2017 en alle activiteiten zijn ook te zien in de Agenda op de website van de VVV Zuid-Limburg (kies hier voor Plaats: Kerkrade).

Samenwerking

De gemeente Kerkrade, Bibliotheek Kerkrade en de Volkshochschule Aachen hebben samen met Abdij Rolduc, de Watermillfoundation, de Botanische Tuin Kerkrade, Burg Rode, Vazom, Schacht Nulland, IVN en Hans Bilo een aantrekkelijk grensoverschrijdend programma samengesteld voor de Monumentenmaand 2017.

Geef een reactie