Kunstdagen Wittem – Openingsconcert Blazersensemble Zuiderwind en Cynthia Knoch

 

 

 

 

 

Vrijdag 08 | 09 | 20:15 u   € 19

 Bestellen

Kloosterbibliotheek Wittem,
Wittemer Allee 32Wittem
0433614634

 

 

 

 

Programma

 

G. Rossini Ouverture van “Il barbiere di Siviglia”
J. Strauss Mein Herr Marquis (Die Fledermaus)
F. Lehar Vilja Lied (Die lustige Witwe)
P. Lovatt-Cooper Donegal Bay
A. Dvorák Slavonic Dance opus 46 nr. 2
Pauze
J. Strauss Overture van “Die Fledermaus”
A. Dvorák Song to the Moon (Rusalka)
S. Nilsson Gabriella’s Song
L. Bernstein I feel pretty (West Side Story)
G. Bizet ‘Seguedille’ & ‘Les Toréadors’ (Carmen)

In het kader van het 30-jarig jubileum van de Kunstdagen Wittem zal Blazersensemble Zuiderwind, samen met sopraan Cynthia Knoch, een feestelijk openingsprogramma verzorgen met een veelzijdig en uitdagend repertoire.
Zuiderwind, een uniek ensemble uit deze regio, dompelt het publiek onder in een sprankelend champagne-programma met muziek van onder andere Johann Strauss, Franz Lehar, Gioacchino Rossini en Antonin Dvorak en doet dit in een grote bezetting van dubbelblaaskwintet met contrabas.

Blazersensemble Zuiderwind werd opgericht in 2005 onder initiatief van Erik Somers. De leden zijn professionele musici uit Belgisch en Nederlands Limburg die tevens actief zijn in diverse orkesten en academies. De musici van Zuiderwind stellen zich ten doel een veelzijdig en uitdagend repertoire te spelen, kwaliteitsvolle muziek voor ieder publiek. Hierbij zijn zij op zoek naar de ware ensemblecultuur waarin hartstocht en uitdrukkingskracht hand in hand gaan met een weloverwogen gevoel voor kleur en stijl. Naast het spelen van klassieke composities richt Zuiderwind zich op het ontginnen van nieuw repertoire voor blazersensemble, waarbij samenwerking met andere kunstuitingen niet uit de weg wordt gegaan.

Zuiderwind werkt regelmatig samen met koren en zangsolisten, waaronder dit seizoen met kamerkoor Studium Chorale o.l.v. Hans Leenders. Komend seizoen staan onder anderen een concert in de St. Peterskirche in Wenen en enkele concerten in Duitsland op het programma met sopraan Severine Joordens.

Sopraan Cynthia Knoch studeerde zang aan de hogeschool voor Kunsten in Tilburg en werd in 2011 finaliste in het internationale Mozartconcours te Praag. Ze maakt deel uit van het koor van André Rieu, treedt geregeld op als soliste en is tevens terug te vinden in kamermuziekverband, zo is ze vaste zangeres van het cabaret ensemble “Lola Marie & les Chats Noirs”.

Foto Kunstdagen Wittem

Geef een reactie