Individuele klasse verbloemt matige teamprestatie Dames 2 van RKHBS

 

 

Zondag 10 september  begon dan officieel het seizoen voor de RKHBS da 2; waar diverse clubs uit de regio hun teams moeten terug trekken omdat ze te weinig speelsters hebben is voetbal op de Heerlerbaan juist enorm booming.

Dames 1 heeft een selectie van 17 maar dames 2 spant de kroon met liefst 21 selectiespeelsters en een back-up bij de veterinnen van nog eens 4 a 5 speelsters. Zoals gezegd is dit helaas niet overal het geval waardoor de hosanna stemming qua beker en competitie indeling met de week meer verdwijnt want een bekercompetitie met twee tegenstander is natuurlijk redelijk uniek te noemen. VV Keer is een van de leukste teams uit de regio; hier voetballen sympathieke meiden op die gewoon elke week hun best doen, maar door wat mindere kwaliteit amper een wedstrijd winnen. Maar dit team heeft wel 22 speelsters in hun selectie en daarom schrijven zij zich ook gewoon in voor de bekercompetitie.

Na enkele weken trainen met een redelijke opkomst maar met nog diverse dames op vakantie (of in de trein terug uit Indonesië) kon dan vandaag toch eindelijk een begin worden gemaakt aan het seizoen. Het eerste oefenduel bij Geuldal/ Sibbe combi werd nog met 3-1 verloren maar tegen VV Keer zou – gezien de resultaten van vorig seizoen – toch de volle winst en daarmee de kwalificatie voor de volgende ronde mogelijk moeten zijn. De selectie die uit de hoge hoed van “wheelie Erwin” en Eric was getoverd zag er als volgt uit:

De nieuwe speelsters van da 1 Suus Seetsen, Sammiejj en Imke, herintreedster Claudia na het krijgen van een prachtige baby, volledig nieuw lid Demi van der Bijl en de oudjes Deniece, Patty, Sara, Janice, Ella, Sharon, Nathalie, Danielle, Uschi, Suus D en Nicolien. Niet in de selectie opgenomen was Desiree – nog te weinig getraind, Anke, Patricia, Daniella en de geblesseerde Cynthia.

De aftrap was om 11.03 uur en om 11.05 had RKHBS al moeten scoren maar oog in oog met de keepster faalde Danielle hopeloos door rechtdoor te schieten terwijl de hele goal open lag. Bij Danielle is het vaak alles of niets en waar ze de aller moeilijkste goals maakt blijft dit een zaakje om aan te werken. Maar iemand die amper terug was van “oh oh Cherso” mag deze foutjes nu nog maken; over een paar weekjes schiet ze deze gewoon binnen. Toch was het nog binnen de 10 minuten raak want op de diepe bal van Suus S reageerde eerdergenoemde Danielle uitstekend en omspeelde de keepster en kon met links inschieten; geheel onbaatzuchtig legde de bal echter terug waar Suus S er inderdaad nog beter voorstond en net een harde knal verdween de bal in de bovenhoek.

Aangemoedigd door deze vroege voorsprong werden plotseling alle instructies vooraf met de voeten getreden waardoor het veld zo groot werd dat zelfs “the all blacks”  er simpel door heen konden snijden;

Het vooraf aangekondigde 4 -4 -2 systeem zag er plotseling uit als 3 – 2 -5 en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn; maar ja tussen uitleggen en uitvoering wil nog wel eens een verschil zijn…. Zo was het na 14 minuten alweer bijna gelijk toen VV Keer heel simpel naar voren kon stormen en Sammiejj  lijf en leden moest riskeren om de bal nog net voor de lijn tot corner te verwerken. De traptechniek van Suus S is prima en zo worden ook corners gevaarlijk dit jaar; want haar hoge voorzet werd gemist door de hele verdediging inclusief de keepster en Sharon kon simpel binnen tikken. Niet geheel verwonderlijk dit doelpunt want voor deze sympathieke dame mocht elke wedstrijd wel tegen VV Keer zijn; getuige haar twee goals op Goede Vrijdag in het met 5-0 gewonnen thuisduel.

Nu was de druk er een beetje af maar echt goed voetbal was er nog steeds niet zien; alleen was zowat iedere speelster beter dan haar tegenstander en dan komen de kansen vanzelf; Nathalie raakte de lat na een afstandsschot, nota bene met haar chocoladebeentje en Suus D schatte een geweldige diepe bal van “good-old en wat we zijn we blij dat ze terug is Sammiejj” op waarde in en punterde de bal in de verre hoek om al na een half uur de 0-3 op het scorebord te zetten. Tot aan de rust vielen er nog diverse afstandsschoten te noteren en werkelijk een karrevracht aan corners; aangezien jullie verslaggever niet verder kan tellen dan tot 15 houdt hij het op dit aantal maar het zouden er ook zomaar 20 geweest kunnen zijn. Helaas heeft de ploeg geen echte kopspecialisten in de ploeg – zoals Haneboutje vroeger was – anders was de score vast en zeker opgelopen tot 0-4, 0-5 misschien wel 0-6.

In de pauze bleken de dames enerzijds en de technische staf een redelijk verschillende wedstrijd gezien te hebben; want waar de dames het aardig vonden gaan was er een minutenlang overleg buiten tussen Erwin en mij over alles wat was misgegaan. De 0-3 verbloemde in feite het matige spel. Met deze ruime voorspring werd het tijd om optimaal te gaan wisselen ; want hoewel het een officieel duel betrof werd het ook beschouwd als een oefenduel.

Zo kon de licht grieperige Patty invallen voor Janis op de rechtsback, kon Demi haar officiële da2 debuut voor RKHBS gaan maken, Uschi kon bewijzen dat een trainingskamp op Gran Canaria  absoluut navolging verdiend en op linksachter was daar de langverwachte coma-back van “Mama Claudia” na exact 357 dagen nadat ze kenbaar had gemaakt in verwachting te zijn. Deze omzetting zorgde gek genoeg voor meer voetbal maar minder kansen. De linies sloten nu veel beter op elkaar aan; de veldbezetting was goed en er werd bij tijd en wijle aardig gebald zonder dat de vereiste topvorm al gehaald werd, maar dat is een logisch gevolg van een korte voorbereiding.

Op rechtsachter bewees Patty dat je haar nog altijd kunt bellen voor het beter beuk en sloopwerk door gewoon elk duel te winnen; terwijl Claudia op links door ging waar ze vorig seizoen mee gestopt was; uitstekend verdedigen gebruikt makend van haar enorme inzet en lichaamskracht; dit beest gaat het team nog veel plezier bezorgen. Voor Sammiejj eindigde het duel na 52 minuten in mineur na een blessuregeval; en onder het mom, geen risico mocht de net gewisselde Ella voor “moms en super fan Barney” ook weer het veld in. Het spelbeeld veranderde amper ; VV Keer werd niet een keer meer gevaarlijk en indien de doellijn een cm of 20 verder naar voren had gelegen had Sharon ook in de 2e helft uit een corner gescoord. Zei ik corner??? Ja ook in het tweede bedrijf vielen er weer zo’n 15 te noteren (of waren het er ook nu weer 20…..) maar doelpunten vielen er niet uit de telkens goed indraaiende ballen van Deniece, Suus D, en Suus S.

Na 65 minuten had Demi zichzelf direct onsterfelijk kunnen maken door de bal gewoon binnen te schieten, en haar zeer verdienstelijk debuut op te vrolijken met een goaltje maar de bal verdween een metertje naast en over het doel. Ook Nathalie had het geluk niet aan haar zijde toen de keepster goed redde op haar inzet. De grootste pechvogel was Uschi die zich na een knappe aanval over enkele schijven goed vrij kapte maar haar uithaal op de buitenkant van de paal uiteen zag spatten. Zo bleef het 0-3 en was het voornaamste doel; winnen; in ieder geval bereikt. Dat dit nog niet met geweldig voetbal gepaard ging is iets om aan te werken, maar de wilskracht, inzet en ook het talent is er wel degelijk dus maken we ons hier niet al te druk over.

Dames van harte met deze eerste zege van het jaar; laat er nog veel volgen

Foto Gabriella de Loo

Geef een reactie