Onderschrift foto: vlnr Wendy bij de Ley, uitgeefster Esther van der Ham, Sandra Israel en Anita Hendriks-Berg

 

Drie vrouwen, één boek, één kat, vier verhalen; dat is het kinderyogaboek ‘Ik ben ik, jij bent jij’, uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij in Breda. Anita Hendriks-Berg uit Heerlen is de initiatiefneemster, Wendy bij de Ley uit Amstenrade maakte de illustraties en de Hoensbroekse Sandra Israel schreef de vier verhalen.

‘Ik ben ik, jij bent jij’ is een ontdekkingstocht door de vier seizoenen, een boek vol vriendschap, yogaoefeningen voor peuters en kleuters en leesplezier voor jong en oud.

 Het boek wordt inmiddels in alle peuterspeelzalen van Peuterspeelzaalwerk Heerlen gebruikt als leidraad bij de beweegles of peuteryoga. Ook in het basisonderwijs is het boek goed ontvangen en wordt het voorgelezen en gedaan. Daarnaast ligt KiekeboeKAT naast menig kinderbed.

“De yoga-oefeningen leren kinderen rust te vinden,” weet docent kinder- en volwassenyoga Anita Hendriks-Berg. “Daarbij is yoga goed voor onder andere de concentratie, de fijne en grove motoriek en leert het kinderen om grenzen aan te geven, te accepteren en zelfvertrouwen op te bouwen.”

 Anita en Sandra doen en lezen het kinderyogaboek op zaterdag 4 november om 10.00 uur in de bibliotheek van Voerendaal. De ochtend is voor kinderen van 3 tot 6 jaar samen met papa of mama. Meer info via info@bibliotheekvoerendaal.nl / 045 – 575 24 71 / of bij de balie van de bibliotheek.

Het boek bestellen kan onder andere via bol.com of via de website van de uitgeverij: https://www.droomvalleiuitgeverij.nl/product/kinderyoga

 

Geef een reactie