Vernieuwende schaatsbaan tijdens Ice X-perience Beleef winters Kerkrade


De 2017 editie van het winterevenement in Kerkrade heeft dit jaar een totaal nieuw concept. Het fundament van het evenement blijft de schaatsbaan echter deze biedt nu een bijzondere combinatie van traditie en moderne beleving. Tijdens ‘Ice X-perience’ kunnen bezoekers van de ijsbaan schaatsen op een baan gemaakt van echt ijs met verschillende niveaus en uitdagingen.

Vanaf vrijdag 8 december 2017 tot en met maandag 1 januari 2018 kunnen bezoekers van onze stad de vrolijke en jemuutliege sfeer van ‘Ice X-perience’ opzoeken in het centrum van Kerkrade. Door de aankleding en de activiteiten tijdens het evenement ervaren de bezoekers een complete beleving van winters Kerkrade. Met als spectaculair onderdeel van het programma een CRASHED ICE demo in de kerstvakantie. Crashed ice is een sport uitgevonden door Red Bull waarbij deelnemers spectaculaire afdalingen op ijs afleggen.

Uitgebreid aanbod

Wethouder Tim Weijers (coördinatie evenementen) laat weten zeer enthousiast te zijn over deze nieuwe opzet van het winterevenement: “We hebben dit jaar een plan weten te realiseren dat de mogelijkheid geeft om van de gebaande paden af te gaan en gelijktijdig de ruimte biedt om op een traditionele en aangename manier winters Kerkrade te beleven. Ice X-perience sluit uitstekend aan bij onze filosofie om mensen op een actieve manier bij én naar de stad te trekken.” Dit winterevenement is geschikt voor iedereen. De een kan zijn grenzen verleggen op een avonturen ijsparcours maar er worden ook lessen voor beginners gegeven. Verder wordt de schaatsbaan opengesteld voor speciale doelgroepen. Ice X-perience, beleef winters Kerkrade is een samenwerkingsverband tussen Eventief en McSluis.

Activiteiten

Gedurende ‘Ice X-perience’ staat het centrum van Kerkrade bol van de activiteiten op en rond de bijzondere schaatsbaan. Zo zal de kerstman samen met zijn kerstelfen zorgen voor een prachtige stoet door het centrum en worden er verschillende schaatslessen en wedstrijden georganiseerd op de schaatsbaan. Bianca Schings (Secretaris ondernemersvereniging Kerkrade Hartstikke Goed) laat weten: “Met dit winterevenement kunnen we er samen voor zorgen dat de positie van de ondernemers in het centrum van Kerkrade weer versterkt wordt. We kijken uit naar het organiseren van bijpassende decemberacties.”

In de Rodahal wordt, zoals ieder jaar, een spring- en klauterdag georganiseerd. Dit jaar zal op vrijdag 29 december Winktersjpas in de Rodahal plaatsvinden. Ook wordt er gezorgd voor een muzikaal (live) programma tijdens de speciale koopavonden in het centrum van Kerkrade in december.

 

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie