Burgerinitiatief leidt tot Stadsparkfestival in Kerkrade


Op zaterdag 30 september zal voor de eerste keer het Stadsparkfestival in het stadspark van Kerkrade plaatsvinden. Het festival is een burgerinitiatief van de in oprichting zijnde Stichting Kirch3. “Een initiatief dat wij als gemeente omarmen en ook ondersteunen zodat het nu tot stand komt en in de toekomst mogelijk een structureel evenement kan worden in ons vernieuwde park”, laat wethouder Tim Weijers (coördinatie evenementen) weten.

Vorig jaar is het Stadspark van Kerkrade opnieuw ingericht en weer in gebruik genomen. Tijdens de opening heeft de gemeente Kerkrade haar inwoners opgeroepen om met ideeën te komen voor activiteiten in het park. Wethouder Weijers: “Inmiddels zijn er verschillende ideeën opgepakt en uitgevoerd, maar we staan altijd open voor meer plannen op diverse gebieden. Een goed idee voor Kerkrade is altijd welkom.”

Het allereerste Stadsparkfestival Kerkrade zal de bezoekers verrassen met diverse topbands die in de middag en avond geprogrammeerd staan. Een aantal hebben zelfs op het podium van landelijke en regionale festivals gespeeld. Verder zal het festivalterrein een mooie vintage uitstraling krijgen met plekken om te ontspannen en te genieten.

Voor kindervermaak wordt ook gezorgd met o.a. springkussens, stoomtrein, en popcorn. Ouders en alle kinderen kunnen onbezorgd genieten van dit festival dat om 13.00 uur begint. De line-up is als volgt: Sneckers, Lotte Walda, Lapschwanz, Vleddig, The Constant, The Ten Bells en Barosz.

Geef een reactie