KVC Oranje, vorig seizoen kampioen in 5B en dus gepromoveerd naar de vierde klasse, heeft een prima competitiestart achter de rug. Bij Rood Groen LVC’01 in Lemiers werd overtuigend gewonnen. Na 90 minuten voetbal stond 1-4 op het scorebord, een eindstand waar niets op viel af te dingen.

Beide ploegen troffen elkaar voor het laatst zo’n 4 jaar geleden. Destijds werd het in Kerkrade 1-1 en in Lemiers 2-2. Van krachtsverschil was er toen, getuige ook de uitslagen, weinig of geen sprake. Nu lag dat ietwat anders. Eigenlijk was KVC Oranje al snel de wat gemakkelijker voetballende ploeg, het team ook dat meestal als overwinnaar uit onderlinge duels tevoorschijn kwam. En dan kunnen treffers eigenlijk  niet meer uitblijven.

In eerste instantie wist thuisclubgoalie Björn Geelen zijn veste nog een aantal keren schoon te houden door bekwaam in te grijpen op schoten van afstand en op momenten dat KVC-ers akelig dicht voor zijn neus opdoken. Uiteindelijk moest hij zich dan toch gewonnen geven. Na een afgeslagen hoekschop vanaf links kwam Niels Lanckohr in balbezit. Hij kapte zich vrij en schoot met rechts in de linker benedenhoek raak: 0-1. De mooiste aanval van de bezoekers die geen treffer had opgeleverd, was de pakweg 150 toeschouwers op dat moment overigens al aangeboden. Martijn Sangen stuurde Scott Vienerius diep op rechts. De jongste Vieneriustelg speelde Niels Lanckohr aan en die bracht Mitchel Flecken in scoringspositie. Doelman Björn Geelen was kansloos op de inzet van Flecken, maar de keeper werd bijgestaan door een verdediger die de bal van de doellijn haalde.

Kort na de hervatting werd het 0-2. Scott Vienerius stuurde Niels Lanckohr diep op rechts. De jeugdige aanvaller snelde naar de achterlijn en legde af op Ritch Vienerius, die Geelen met een harde schuiver het nakijken gaf. De wedstrijd leek gespeeld, maar de thuisclub bleef vechten voor een beter resultaat. De ploeg van trainer Jeremy van Wissen werd ook beloond voor die instelling, toen Brian Savelberg oranje-goalie Calvin Pötgens met een diagonale schuiver in de linker benedenhoek kansloos liet: 1-2.

De aansluitingtreffer leek een keerpunt in de wedstrijd te kunnen worden. Supporter Bert Sangen zag dat anders. ,,Wij scoren hier zeker nog twee keer”, aldus de aanhanger van de ploeg uit Kerkrade. Hj meende die wijsheid te kunnen halen uit het gegeven dat Rood Groen LVC meer risico’s was gaan nemen om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Sangen zou gelijk krijgen. Zoon Martijn schoot raak vanaf de penaltystip, nadat Mitchel Flecken, wiens balveroveringen in deze wedstrijd niet op de vingers van twee handen waren te tellen, na een snelle counter in de zestien was neergelegd door Mark Sparla en scheidsrechter Roy Degens gedecideerd tot strafschop had besloten. Het slotakkoord was weggelegd voor Scott Vienerius, na een assist van de over links doorgebroken Mitchel Flecken: 1-4.

KVC Oranje kende dus een flitsende seizoensouverture en mag uitkijken naar het volgende duel, komende zondag thuis tegen Passart-VKC. Rood Groen LVC’01 gaat komende zondag op bezoek bij Wijnandia, in een poging om alsnog de eerste punten binnen te tanken.

Archieffoto®parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie