De mannen van SV Abdissenbosch kwamen om 11:45 uur bij elkaar voor de derby tegen buur Rimburg. Als eerste werden ze in de watten gelegd door Plus Wetzels, die een lekkere lunch ter beschikking had gesteld. Na de lunch was de groep klaar om zich richting de sportieve confrontatie te begeven.

De mannen van trainer Henk Stawenga werden geïnstrueerd door de oefenmeester zodat ze wisten wat hen te doen stond. De missie was duidelijk: een resultaat boeken.

De wedstrijd begon goed voor SV Abdissenbosch. Wat was afgesproken in de wedstrijdbespreking werd ook keurig uitgevoerd. In de derde minuut was het SV Abdissenbosch dat de score opende. Aan het einde van fraaie aanval van de zwart-witten stond Dustin Krijnen die alert was en beheerst scoorde door de benen van de keeper van Rimburg 1-0.

Thuisclub Abdissenbosch bleef aandringen en was de betere ploeg. Echter, de 2-0 bleef uit en aan de andere kant versierde Rimburg een penalty, een dubieuze beslissing van de scheidsrechter, in de ogen van de thuisclub. De stand kwam op 1-1.

In de 44 minuut werd Jordan Heuts hard  aangepakt in een duel. Deleidsman zag er geen overtreding in, maar de ongelukkige speler  moest het veld verlaten met een blessure.

De goed ingevallen Dylan Luit kreeg zijn opdrachten mee van zijn coach en dat resulteerde in een terechte penalty voor SV Abdissenbosch. Remco Mohnen verzilverde deze kans en de thuisclub stond weer op een voorsprong: 2-1. Met een 2-1 gingen beide ploegen ook de kleedkamer in.

De tweede helft was er geen ander spelbeeld te zien. Weer was het SV Abdissenbosch dat aandrong  op zoek was naar meer doelpunten. Kansen kwamen er keer op keer, maar Marvin Velting was ongelukkig in de afronding ook Dustin Krijnen en Jordy Matzner hadden hun vizier niet op scherp.

De ploeg van Henk Stawenga verzuimde dus vooralsnog om de voorsprong uit te breiden. Een veel hoger score was mogelijk geweest. Uiteindelijk kwam er nog één doelpunt bij. Dustin Krijnen werd binnen de zestien gelegd en schoot de toegekende strafschop zelf binnen: 3-1.

Trainer  Henk Stawenga van Abdissenbosch  gaf zijn visie na afloop als volgt weer: ,,De eerste 3 punten zijn binnen. Dat is goed, zeker in de ze derby die altijd beladen is. Ik ben na deze overwinning echter zeker niet tevreden. Als ik namelijk zie hoeveel kansen we krijgen moet je gewoon met 7-1 van het veld af gaan. Dus daar doen we ons gewoon te kort. Dat  we met 3-1 winnen blijft natuurlijk wel een goeie prestatie. Het is een mooie opsteker en een lekker begin van de competitie voor de ploeg. Wat mij wel goed doet is dat er een ploeg stond waarin iedereen voor elkaar door het vuur ging. Het is een eenheid geworden en dat stemt mij  vrolijk.”