Theater Aachen opende zondag de tweede seizoenshelft met de opera L´incoronazione di Poppea,. Het stuk van Claudio Monteverdi uit het vroege Baroktijdperk is een van de eerste werken die voor een openbaar operahuis werd geschreven.

Monteverdi’s ‘Poppea’ imponeert ook anno heden vanwege een bijzondere mix van innovatieve kracht en zinnelijkheid. Hoofdrolspeelsters Katharina Hagopian (Ottavia) en de countertenoren Owen Willetts (Ottone) en Riccardo Angelo Strano (Nero) oogsten vele open doekjes.

Synopsis: Het verhaal handelt over keizerin Ottavia en keizer Nero, die een liaison aangaat met Poppea, de mooiste vrouw van Rome. Nero besluit om met Poppea te trouwen. Maar zo gemakkelijk blijk dat niet te zijn. Er volgt een reeks van intriges. Intriges die uiteindelijk een ding duidelijk maken: liefde is machtiger dan iedere heerser in de wereld.

Verder uitvoeringen in theater Aachen op

  1. | 14. | 18. | 22. | 29. oktober 2017.
Theater Aachen
Theater Aachen

Fotograaf: Wil van Iersel

Geef een reactie