Vlaklanders Vlakke Vloer Serie i.s.m. Parkstad Limburg Theaters

“Op briljante wijze vertolkt het tweetal de tekst, humoristisch, onverwacht energiek ook. Slechts handgebaren en enkele stappen vormen de minimale dynamiek. Soms met cynisme, dan met weemoed beschouwen ze het theater. Als ze beseffen dat ze eens zullen verdwijnen in het lege heelal (maar is het heelal leeg?) dan krijgt hun optreden een verstilde ontroering.” – *** NRC Kester Freriks

Vlaklanders ging in première tijdens het Zeeland Nazomerfestival 2017. Het toneelstuk gaat over twee oude mannen en een jonge vrouw. De twee mannen hebben besloten om na een lang leven eindelijk uit te spreken wat er te zeggen valt.
De dialoog van de twee mannen leidt tot de constatering dat hun bestaan onderwerp is geworden van de uitdijing van het heelal. Moeten ze bij elkaar blijven of juist afscheid nemen? Om de wereld te kunnen blijven begrijpen, blijkt een verwijdering noodzakelijk.

Het stuk speelt in de wereld van het theater: de twee mannen zijn oude acteurs die elkaar ontmoeten en filosoferen over het leven als theater en het theater als leven. Over het verval van het geheugen en het lot van de ouder wordende acteur. Met een jonge vrouw op de achtergrond – en soms dichterbij – die zeer goed blijft letten op wat er gaande is tussen de twee mannen.

CREDITS:
TEKST & REGIE Gerardjan Rijnders en Peter Verburgt | DRAMATURGIE Alex Mallems | SPEL Titus Muizelaar, Titus Tiel Groenestege en Janna Adank | LICHTONTWERP Gé Wegman | KOSTUUM Vita Mees | GELUID Robin Kiezebrink | PRODUCTIE Theaterproductiehuis Zeelandia

Kaarten uitsluitend via www.parkstadlimburgtheaters.nl of 045-5716607
De Vlakke Vloer Serie i.s.m. Parkstad Limburg Theater

 

Geef een reactie