Brunssum- Dag van de Veiligheid op 14 oktober

 

Op zaterdag 14 oktober 2017 vindt in Brunssum de ‘Dag van de Veiligheid’ plaats. Op deze dag kunt u kennismaken met hulpdiensten als de brandweer, politie en ambulance. Er zijn informatiestands en demonstraties. Ook kunt u persoonlijk in gesprek met de burgemeester over de veiligheid in uw straat of buurt. De Dag van de Veiligheid vindt plaats op het Lindeplein en duurt van 10 tot 16 uur.

Wat doen politie en brandweer om uw veiligheid te vergroten? Hoe ziet een hennepplantage eruit? Leer meer over een brandveilige woning. Maak kennis met de werkzaamheden van het Rode Kruis en Enexis. Dat, en nog véél meer is te beleven tijdens de ‘Dag van de veiligheid’.

 

Autowrakken

Zo is de brandweer aanwezig met een blusvoertuig en zijn er demonstraties met autowrakken. De politie komt met een ME-busje, een waterscooter of speedboot en ander materieel. U kunt zien hoe een ambulance werkt. Enexis geeft in de ‘hennepcontainer’ tekst en uitleg over hoe je een hennepkwekerij in de eigen buurt kunt herkennen. Het Rode Kruis is onder andere aanwezig met een eigen biketeam en laat zien hoe ze zich met lotusslachtoffers voorbereidt op situaties waar slachtoffers vallen… Het is allemaal te zien en te beleven op het Lindeplein.

 

Op de Dag van de Veiligheid houdt burgemeester Luc Winants op het Lindeplein een eigen ‘spreekuur’. Heeft u vragen over veiligheid? Tips? Opmerkingen? Loop dan binnen bij de burgemeester. U heeft maximaal 5 minuten voor een persoonlijk, vertrouwelijk gesprek met hem.

 

Week van de Veiligheid

De ‘Dag van de Veiligheid’ is onderdeel van de landelijke ‘Week van de Veiligheid’. Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit (overvallen, inbraken) toe. Burgers en ondernemers kunnen veel ellende voorkomen door tijdig de juiste preventieve maatregelen te nemen.

Kom op zaterdag 14 oktober naar het Lindeplein en ga voorbereid de winter in!

 

Geef een reactie