Zuid-Limburgse Energieconvenant getekend


De gemeente Kerkrade heeft samen met de zeventien andere Zuid-Limburgse gemeenten de zogenaamde Energieconvenant ondertekend. De gemeenten zeggen hiermee dat ze zich meer gaan inzetten voor energie (duurzaamheid) en in een plan schrijft elke gemeente op hoe die extra inzet uitziet. De plannen van de 18 Zuid-Limburgse gemeenten worden later samengevoegd tot de gezamenlijke ‘Zuid-Limburgse Energietransitie’.

Namens de gemeente Kerkrade ondertekende duurzaamheidswethouder Jo Bok de overeenkomst. Er is nog veel verschil in hoe ver gemeenten zijn met duurzaamheid. Kerkrade is hier al jaren mee bezig en sinds april 2016 voert de gemeente de projecten uit onder de noemer Duurzaam Kerkrade.

Logo Duurzaam Kerkrade
Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles! En dat willen we de Kerkraadse mensen graag uitleggen. Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid! Rond het thema voert de gemeente allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, www.kerkrade.nl, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips over duurzaamheid. Tevens laten we zien dat er al heel veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Succesverhalen delen we graag! Dus als u als inwoner, ondernemer of organisatie leuke of inspirerende voorbeelden heeft, laat het ons weten. Meer informatie op www.kerkrade.nl, via duurzaam@kerkrade.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 14 045.

Foto Afdelingcommunicatie Gemeente kerkrade

Geef een reactie