Begin september vroegen we jullie hulp bij het opsporen van de persoon die hond Titan vastgebonden aan een boom, had achtergelaten in het Imstenraderbos in Heerlen. We zijn blij om een update te kunnen geven.

Onze oproep kon rekenen op veel (media)aandacht, uiteindelijk hebben bijna 3 miljoen mensen de oproep gezien en kwamen er meer dan 10.000 reacties binnen via Facebook. Ook via onze mailbox stroomde reacties binnen, waaronder reacties van een aantal mensen die de hond herkende. Deze mensen leverde ons zeer concrete en betrouwbare informatie over Titans laatste eigenaar aan. Titan heeft namelijk meerdere eigenaren gehad. Deze informatie hebben wij doorgezet naar de dierenpolitie. De dierenpolitie heeft Titans laatste eigenaar, woonachtig in Parkstad, onlangs aangehouden. De eigenaar heeft bekend de hond te hebben achtergelaten in het bos en krijgt hiervoor een boete.

Met Titan gaat het inmiddels geweldig goed! Hij heeft, naast fijne baasjes een vriendin, Trix en samen gaan ze lekker veel wandelen. Titan gedraagt zich erg goed en zijn baasjes zijn erg blij met hem. We wensen Trix, Titan en hun eigenaren heel veel plezier met elkaar toe!

We willen graag iedereen bedanken die ons geholpen met het opsporen van de eigenaar/dader en vooral een pluim uitdelen aan de slimme collie die Titans geur oppikte en hem wist te vinden in het bos. Een hond achterlaten in het bos is nooit een optie en we vinden dat geen enkele dader hier zomaar mee weg mag komen.

voor meer informatie www.dierenbescherming.nl

Bron en FotoDierenbeschermingscentrum Limburg

Geef een reactie