Maak je eigen toekomst: neem deel aan het debat ‘Study & Stay’

 

 

 

We horen heel wat op- en aanmerkingen van Limburgse jongeren als het gaat om studeren en werken in deze regio. Terecht of niet? Tijdens het kennis- en innovatiefestival FUTURUM gaan we graag in gesprek met de scholieren en studenten van nu. Op 23 november 2017 komen tussen 15.00 en 17.30 uur alle nodige onderwerpen op tafel.

 

Study & Stay is de start van een dialoog om gezamenlijk de toekomst van deze regio te bepalen. Er is genoeg gespreksstof. Denk aan vragen als ‘leren en werken in onze regio; wat houdt jou hier?’, ‘hoe kunnen opleidingen en bedrijven in Limburg zich beter profileren?’ en discussies over het onoverkomelijk belangrijke thema werkgelegenheid, nu en in de toekomst.

De organisatie van FUTURUM nodigt alle jongeren uit om mee te praten met de makers van de toekomst. Ga in gesprek met Eric Geurts, Gedeputeerde Mobiliteit, Stedelijke Ontwikkeling en Toerisme Provincie Limburg, Bas Schoonderwoerd, directeur van Parkstad Limburg Theaters, Peter Bertholet, Directeur Stadsregio Parkstad Limburg en vele anderen. Alle sprekers zijn te vinden op de website van FUTURUM, www.futurum.pro.

Na het debat ontmoeten jongeren, ondernemers, overheid en onderwijs elkaar bij de Futurum Business Borrel in het café van Poppodium NIEUWE NOR. Scholieren en studenten komen daar in contact met beslissers en toonaangevende innovators. Je kunt er kennis delen, ideeën opdoen en nieuwe mogelijkheden voor samenwerkingen ontdekken. Op het Schelmenhofje kan men ook nog een lekker hapje eten bij de Food Trucks. Vanuit de borrel knalt het evenement stilletjes door met de FUTURUM Silent Disco in de zaal van de NIEUWE NOR.

FUTURUM is het nieuwe kennis- en innovatiefestival dat Limburg op de kaart zet. In november 2017 staat Heerlen in het teken van kennis delen en talent ontwikkelen tijdens de kick-off van je toekomst. De organisatie zorgt voor een aantrekkelijke routing door het centrum van Heerlen. Bezoekers kunnen met een plattegrond in de hand evenementen en side-events bezoeken. Het festival zelf vindt plaats van 19 tot en met 24 maart 2018. Meer informatie over de kick-off en het festival is te vinden op de website van FUTURUM, www.futurum.pro.

Foto Futurum

Geef een reactie