De (ver)bouw van de Muziekgieterij in de Timmerfabriek is vandaag officieel van start gegaan. Wethouder Mieke Damsma verrichtte samen met artistiek directeur Wim Smeets de officiële starthandeling door de eerste funderingspaal van de nieuwbouw te slaan.

 

De muziekgieterij krijgt een nieuwe zaal die plaats biedt aan 1100 bezoekers in het succesvolle poppodium. Daarnaast wordt in de Rijksmonumentale Timmerfabriek nog een zaal voor 350 mensen en een productiehuis met repetitieruimten en opnamestudio voor de Muziekgieterij gemaakt. De verwachting is dat de nieuwe Muziekgieterij in november 2018 wordt opgeleverd, waarna in het eerste kwartaal van 2019 de eerste concerten kunnen plaatsvinden in de nieuwe zalen.

Het totale bedrag dat de gemeente Maastricht investeert in de Muziekgieterij en verbouwing van de Toonzaal voor Bureau Europa is 9,6 miljoen euro. De Muziekgieterij gaat een huurovereenkomst voor twintig jaar aan met de gemeente Maastricht.

Foto Wikimedia

Geef een reactie