De ogen en oren van de Sint Pietersberg

Natuurliefhebber en mensenvriend? Dan is Natuurmonumenten op zoek naar jou!
Voor de Sint- Pietersberg in Maastricht zoeken we vrijwillige boswachters om bezoekers te ontvangen en wegwijs te maken in het gebied.

Als vrijwilliger boswachter is de caponiere in het Fort meestal je basis maar dat kunnen ook andere locaties in de natuur zijn. Hiervandaan loop je de berg over en ook de groeve in. Je werkzaamheden zijn afwisselend: de ene keer spreek je mensen aan op hun loslopende hond, de andere keer attendeer je mensen op een bijzondere plant of vogel. Ook enthousiasmeer je de bezoekers over het werk van Natuurmonumenten.

Weekendwerk.Als vrijwillige boswachter werk je minimaal 1 keer per maand 1 dag in het weekend en 1 keer op een doordeweekse dag. Je werkt altijd samen met een collega vrijwillige boswachter. Je maakt deel uit van het team Beheereenheid Zuid-Limburg. Voor je aan de slag kan biedt Natuurmonumenten een inwerkperiode en een opleidingstraject aan. Vanaf het voorjaar, als het weer drukker wordt op de berg, ben je klaar om te beginnen.

Over de Sint Pietersberg.Sint-Pietersberg is een uniek natuurgebied aan de rand van het mooie Maastricht. Wandel langs en door de mergelgroeve, de oehoevallei, het oude fort, een prachtig hellingbos en bloemrijk grasland en geniet zomers van de vele vlinders. Jaarlijks trekt de Sint Pietersberg vele bezoeker, omwonenden en vele (buitenlandse) toeristen.

Is dit wat voor jou?.Heb jij iets met de Sint- Pietersberg, vind je het leuk om mensen te ontmoeten en je enthousiasme voor de natuur te delen? Dan is deze vacature misschien iets voor jou!

Geef je op bij: Lean Brauers boswachter vrijwilligers coördinator Zuid-Limburg L [dot] Brauers [at] natuurmonumenten [dot] nl of M. 06-23036948. Je wordt dan uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

Foto Natuurmonumenten en ®Parkstadactueel/Lucho carreno

Geef een reactie