Film Retour en Bourgogne 3 dagen lang te zien bij Filmhuis Heerlen

 

Retour en Bourgogne wil zijn publiek zo opzichtig laten baden in authenticiteit dat het tegenovergestelde wordt bereikt. De plattelandsclichés zijn best charmant, maar op den duur ondraaglijk gezapig.

 

Frankrijk, 2017 / 114 minuten

Regie: Cédric Klapisch

Met: François Civil, Ana Giaradot, Pio Marmaï e.a.

 

Vrijdag 17 november / 14.00 uur           TICKETS

Zaterdag 18 november / 20.00 uur         TICKETS

Zondag 19 november / 14.00 uur           TICKETS

 

 

 

Feelgood familiedrama over twee broers en een zus die na het overlijden van hun vader het familiebedrijf, een wijngaard in de bekende wijnstreek Bourgogne, moeten leren runnen.

Jean keert na tien jaar terug naar zijn geboorteplaats omdat zijn vader ernstig ziek is. Als zijn vader komt te overlijden staat hij met zijn broer Jérémie en zus Juliette voor persoonlijke keuzes en moeten ze beslissen wat er met het familiebedrijf gebeurt. Intussen houden ze de wijnproductie gaande, een ambachtelijk vakmanschap dat ze goed begrijpen. Ieder heeft zijn eigen persoonlijke problemen en via flashbacks kijken we terug op hun jeugd. Door de omstandigheden leren ze elkaar weer kennen. In het ritme van de seizoenen rijpen ze, net als de wijn.

Retour en Bourgogne is de 13de film van regisseur scenarist Cédric Klapisch. Klapisch maakte tussen 2002 en 2013 naam met een trilogie over een bevriend groepje uitwisselingsstudenten in verschillende levensfasen (L’auberge Espagnole, Les poupées Russes en Casse-tête Chinois).

 

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

 

Geef een reactie