NOODGEDWONGEN AFSCHEID VOOR FC HOENSBROEK-TRAINER ROGER ANDRÉ

                 Aan de succesvolle samenwerking tussen FC Hoensbroek en trainer  Roger André gaat komend seizoen een einde komen. Omdat Roger André niet in het bezit is van het diploma Uefa A en hiervoor dus slechts 1 seizoen dispensatie  kreeg, moet de Hoensbroekse 1e klasser noodgedwongen op zoek gaan naar een opvolger. Beiden partijen hadden de intentie uitgesproken, om het contract met nog minimaal 1 seizoen te verlengen. Helaas gooien de KNVB-regels roet in het eten. Het mag duidelijk zijn, dat Roger André en FC Hoensbroek slachtoffers zijn geworden van hun eigen succes.

Roger André startte in het seizoen 2014-2015 met de moeilijke taak om het naar de 3e klasse gedegradeerde FC Hoensbroek zo snel mogelijk terug te brengen naar de 2e klasse. Met een gros aan eigen spelers moest deze weg ingeslagen worden. In zijn 1e seizoen eindigde FC Hoensbroek netjes in de subtop en liep het op de laatste speeldag net een periodetitel mis. In zijn 2e seizoen werd dit meer als goed gemaakt. Via de nacompetitie werd uiteindelijk promotie naar de 2e klasse afgedwongen. Het seizoen 2016-2017 werd er eentje om nooit meer te vergeten. Op wedstrijddag 5 werd de koppositie overgenomen en werd deze niet meer afgegeven. Het kampioenschap was een feit en voor de 1e keer in de clubhistorie promoveerde FC Hoensbroek naar de 1e klasse. Dit seizoen kent FC Hoensbroek een moeizaam beging en bivakkeert het vooralsnog in de onderste gelederen. Desondanks hebben beide partijen nog het volste vertrouwen in elkaar en had men de samenwerking nog graag willen continueren. Smeekbedes richting de KNVB mochten uiteindelijk niet baten.

Trainer Roger André betreurt de gehele gang van zaken: Ik neem hier straks met pijn in mijn hart afscheid van een geweldige vereniging. Ik voel mij bij FC Hoensbroek als een vis in het water. Ik zag hier nog genoeg perspectief en uitdagingen voor de komende jaren. Hier had ik nog graag deel van uitgemaakt. Helaas zeggen de KNVB-regels wat anders en is het voor mij hier einde verhaal.  Maar het is uiteindelijk niet anders. Ik wil hier met een goed gevoel afscheid gaan nemen en ga er alles aan doen om FC Hoensbroek voor de 1e klasse te behouden.

FC Hoensbroek moet dus op zoek naar een opvolger. De TC van FC Hoensbroek gaat hiermee snel aan de slag en hoopt binnenkort de nieuwe trainer te kunnen presenteren.

Langs deze weg wilt FC Hoensbroek op voorhand Roger André alvast hartelijk danken voor de fantastische jaren. Het wenst hem hierbij heel veel succes bij het vinden van een nieuwe uitdaging

Archieffoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie