Maison Blanche Dael – Coffeelovers wint Maastricht Award 2017

Gisteren is de Maastricht Award 2017 toegekend aan Maison Blanche Dael- Coffeelovers. Met deze prijs wordt onderscheidend ondernemerschap zichtbaar gemaakt en waardering uitgesproken voor de vele ondernemers die Maastricht kiezen als vestigingsplaats. Albert Berghof, de 4e generatie ondernemer van dit Maastrichtse familiebedrijf, nam de prijs in ontvangst uit handen van Ward Vleugels, die tijdens de Award-uitreiking zijn ervaringen over ondernemerschap deelde met de genodigden. De onafhankelijke jury o.l.v. Karin van de Ven, voorzitter MKB Maastricht – Heuvelland, sprak respect uit voor de manier waarop Maison Blanche Dael in relatief korte tijd succesvol heeft opgeschaald van koffiebranden naar koffiezetten.

De prijs werd uitgereikt in het Eiffelgebouw in Maastricht, locatie van de expo over innovatief ondernemerschap ‘Groeten uit Maastricht’. Daar is de presentatie van de genomineerden en de winnaar nog tot en met 7 januari te bezichtigen.

Over de Maastricht Award. De winnaar van Maastricht Award 2017 is het bedrijf dat met een idee, ontwerp, product, dienst of bedrijfsconcept afkomstig uit Maastricht, economisch succesvol is en daarmee een visitekaartje voor de stad afgeeft. Bij de toekenning van de Maastricht Award wordt verder gelet op het belang van een bedrijf voor Maastricht en omstreken, de (groei van de) werkgelegenheid, het ambitieniveau van de ondernemer, innovatie, investeringsbereidheid, onderscheidend vermogen van de onderneming, de service aan de klanten en het personeelsbeleid. De Maastricht Award wordt sinds 2012 georganiseerd en is een initiatief vóór en dóór ondernemers met als kartrekkers Gemeente Maastricht en vertegenwoordigers uit de retail, horeca, maakindustrie en dienstensector. De Maastricht Award wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Maastricht en Omstreken.

 

“Ondernemers zijn de levensaderen van onze stad. Zonder ondernemers geen bedrijvigheid, banen en innovatie,” aldus wethouder voor economie John Aarts. “Met de jaarlijkse Maastricht Award willen we waardering uitspreken naar alle ondernemers en onderscheidend Maastrichts ondernemerschap in het zonnetje zetten. Ik ben trots op Blanche Dael Coffeelovers evenals op de genomineerden Mine Kafon en Royal Mosa. Het zijn alle drie excellente bedrijven, aangevoerd door rasondernemers die vol passie en met durf hun bedrijf en onze stad op de kaart zetten.”

Uitreiking Maastricht Award 2017. In 2017 wordt nadrukkelijk de relatie gelegd met ‘Groeten uit Maastricht’ de expo die innovatief ondernemerschap bij Maastrichtse maakbedrijven belicht. Daarom wordt de Maastricht Award 2017 op 20 november uitgereikt in het Eiffelgebouw. Als onderdeel van het programma deelt de heer Ward Vleugels zijn ervaringen over innovatief ondernemerschap onder de noemer: van idee tot miljardenbedrijf.

Bron Gemeente Maastricht en Foto’s Maison Blanche Dael en Maastricht Award 2017

Geef een reactie