Gemeente Kerkrade stapt over van Welzorg naar Medipoint (voorheen Ligtvoet)

 

 

 

 

De gemeente Kerkrade heeft een nieuwe leverancier gekozen voor hulpmiddelen in de Wmo. Vanaf 1 januari 2018 worden hulpmiddelen geleverd en onderhouden door Medipoint (voorheen Ligtvoet). Voor gebruikers van deze hulpmiddelen verandert er niets. Ze houden gewoon de huidige hulpmiddelen.

Tot de hulpmiddelen in de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) behoren onder meer scootmobielen, rolstoelen en tilliften. De hulpmiddelen, die door de gemeente in bruikleen worden gegeven, zijn er voor mensen met beperkingen zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Beste partij. De hulpmiddelen worden geleverd, onderhouden en gerepareerd door een bedrijf. In Kerkrade is dat nu Welzorg Nederland BV. Helaas zijn er sinds eind vorig jaar problemen ontstaan met betrekking tot de dienstverlening van Welzorg. Omdat de service naar en tevredenheid van cliënten het belangrijkste is voor de gemeente Kerkrade, is besloten om de overeenkomst met Welzorg niet te verlengen”, aldus wethouder Leo Jongen.

Samen met de gemeenten Brunssum, Landgraaf en Simpelveld heeft Kerkrade de levering van Wmo-hulpmiddelen opnieuw aanbesteed. Hieruit is Medipoint als beste partij naar voren gekomen. De overeenkomst met Medipoint gaat in op 1 januari 2018 en heeft een looptijd van drie jaar, met een mogelijkheid tot verlenging.

Medipoint neemt de hulpmiddelen over die momenteel in gebruik zijn bij Wmo-cliënten. Dat betekent dat er voor gebruikers niets verandert. Wel zullen na 1 januari 2018, bij onderhoud of reparatie, medewerkers van Medipoint langskomen. Wmo-cliënten van de gemeente Kerkrade zullen in december 2017 een brief van Medipoint ontvangen, met daarin nadere informatie en de contactgegevens.

Foto Gemeente Kerkrade

 

Geef een reactie