Komende zondag staan in de vierde klasse B de nummers twee en vijf tegenover elkaar. KVC Oranje, eerste achtervolger van koploper Wijnandia, ontvangt dan aan de Voorterstraat Kakertse Boys uit de gelijknamige wijk in Landgraaf. Die ploeg bezet, met 4 punten achterstand op oranje-wit, de vijfde plek op de ranglijst.

Zowel KVC Oranje als Kakertse Boys kennen tot nu toe een goed seizoen. Ook afgelopen weekend weer. Kakertse Boys bond in eigen huis Vaesrade met 2-1 aan de zegekar, terwijl oranje-wit, op bezoek bij kampioenskandidaat Voerendaal, ook al wist te winnen, met 3-2. Een ietwat gelukkige zege, maar daarom niet minder fraai.

Een andere overeenkomst tussen beide ploegen is de productiviteit. KVC Oranje wist het net deze voetbaljaargang in acht duels al 25 keer te vinden, de mannen uit Landgraaf doen daar nauwelijks voor onder. Zij troffen in evenveel optredens tot op heden 22 keer doel.

Als we verder naar de cijfers kijken, en die liegen zelden, lijkt de ploeg uit Bleijerheide alleen verdedigend wat stabieler. De verhouding in dat opzicht is 10 tegen 17 in het voordeel van KVC Oranje.

Maar elke wedstrijd moet eerst maar eens gespeeld worden. Dat geldt uiteraard ook voor dit duel, op papier in een ieder geval en topper. Kakertse Boys zal zich graag in de hoogste regionen van de vierde klasse B willen vestigen, terwijl KVC Oranje zal pogen de achterstand op koploper Wijnandia, dat zondag de eerste periodetitel pakte, te verkleinen of in ieder geval niet groter te laten worden.

Gezien het feit dat beide teams relatief veel scoren mag een attractief duel worden verwacht, zondag om 14.30 aan de Voorterstraat in Bleijerheide. Beide teams heten u graag welkom.

Foto®Lucho carreno

Geef een reactie