Eerste rij v.l.n.r.: Arno Deckers, Miep Muller, Hub Muller en Toine Ruiters. Tweede rij: Loek van de Weijer, Piet Tans,
Carla Scheepens en Frans Scheepens. Derde rij: Jacqueline Engelen en Yvonne Vrouenraets
(
projectleiders gemeente Kerkrade) en wethouder Tim Weijers (Toerisme).

 

Net als vorig jaar reed de Beleefbus deze zomer weer door Kerkrade. Onlangs bedankte wethouder Tim Weijers (Toerisme) de gidsen van de Beleefbus voor hun inzet. Alle gidsen zijn inwoner van Kerkrade en als vrijwilliger betrokken bij het project. “De afgelopen maanden hebben de gidsen als ware ambassadeurs opgetreden. Tijdens de ruim twee uur durende rondrit vertelden zij vol trots het verhaal over onze mooie stad. Met hier en daar wat humor tussendoor, kreeg het publiek allerlei wetenswaardigheden te horen over het Kerkrade van vroeger en nu. Zo zorgden de gidsen voor een bijzondere beleving van de bezienswaardigheden, toeristische attracties én natuur in onze gemeente”, zegt wethouder Weijers.


Positieve reacties. Ruim 1.200 bezoekers genoten dit zomerseizoen van een rondrit met de Beleefbus Kerkrade. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2016, toen de bus eveneens drie maanden rondreed. ‘We hebben heel veel positieve reacties ontvangen. Dit is mede te danken aan onze gidsen, die Kerkrade ieder op hun eigen wijze op de kaart hebben gezet’, aldus wethouder Tim Weijers. Momenteel wordt gewerkt aan de evaluatie van het project Beleefbus. Vervolgens zal worden bekeken op welke wijze dit gemeentelijke initiatief een vervolg kan krijgen.

Tekst en Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie