‘Kinderen maken direct contact met vriendjes, familie en school’

 

 

 

 

In Zuyderland Medisch Centrum Heerlen zijn donderdag acht laptops overhandigd door de Stichting Michael Wings. Deze stichting biedt gratis internet aan het bed voor kinderen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Zo kunnen ze makkelijk contact maken met vriendjes, familie en school. Dewi Janssen uit Landgraaf kreeg het eerste exemplaar.

‘Kinderen kunnen door het systeem de vervelende dingen even vergeten’, zegt Jamiu Busari, kinderarts bij Zuyderland. ‘Het is mogelijk om lessen te volgen op school, maar er kan bijvoorbeeld ook live contact gemaakt worden met de CliniClowns als die er niet fysiek zijn. We zijn de Stichting Michael Wings dan ook erg dankbaar voor dit systeem.’ Het systeem bestaat uit een combinatie van gratis laptops, een draadloze internetverbinding en medisch hygiënische toetsenborden.

De opening werd verricht door ambassadeurs David Dam en Melissa Janssen, beide bekend van The Voice. Zij overhandigden het eerste exemplaar aan Dewi Janssen. Zij is regelmatig opgenomen in Zuyderland Heerlen. Ook haar klasgenootjes van basisschool De Schatgraver in Landgraaf waren erbij.

Bron en Foto Zuyderland

Geef een reactie