Impuls verzorgt cliëntondersteuning bij WMO

Op de foto Wethouder Leo Jongen (WMO) op bezoek bij Tiny en Jan Schoenmakers.

Tiny Schoenmakers (78 jaar) is al enige jaren ernstig ziek. Hierdoor is ze in het dagelijkse leven beperkt in haar doen en laten. Ook haar man heeft lichamelijke beperkingen waardoor boodschappen doen en het huishouden verzorgen een probleem is voor de heer en mevrouw Schoenmakers.


Ze vroegen Impuls Kerkrade om een oplossing. Het echtpaar was bang te moeten verhuizen uit hun geliefde woning, waar ze zo genieten van het uitzicht en hun tuin waar de vogeltjes af en aan vliegen.
Els Ramekers van Impuls vertelt: “Ik heb meteen de WMO ingeschakeld, want het was duidelijk dat hier iets moest gebeuren. We hebben met de WMO-consulent aan de tafel gezeten en alle aspecten bekeken.”
In overleg is er op de tweede verdieping een toilet gerealiseerd en mevrouw heeft een Gehandicaptenparkeerkaart gekregen. Hierdoor kan ze bijvoorbeeld de auto dichter bij winkels zetten. Ook is er nu huishoudelijke hulp.

Wethouder Leo Jongen ging op bezoek bij het stel en zegt: “Ik ben blij dat de WMO er voor gezorgd heeft dat Jan en Tiny Schoenmakers nog lang in hun huis kunnen blijven wonen!”

Heeft u ook behoefte aan ondersteuning bij gesprekken op het gebied van WMO voorzieningen/ondersteuning? Neem contact op met Impuls via telefoonnummer 045-545 63 51.

Foto Gemeente kerkrade

 

Geef een reactie