Een groot deel van de adoptanten van een boom in het Levensbomenbos heeft op zaterdag 25 november zelf hun boom geplant in het Levensbomenbos Kerkrade. Gewapend met schop en laarzen gingen de meeste mensen goed voorbereid op de modderige grond aan de slag met het planten van de boom. Na afloop stond er een warme kop koffie en soep klaar voor de adoptanten. Ondanks de weersvoorspellingen bleef de voorspelde regen achterwege en kwam af en toe zelfs de zon nog even door.

De bomen werden geplant voor onder andere pasgeboren kinderen, voor huwelijken, maar ook ter nagedachtenis aan een dierbare personen. In totaal werden er ruim 300 bomen geplant tijdens de plantdag. De bomen die adoptanten niet zelf konden komen planten zijn door medewerkers van de gemeente geplant.

Het Levensbomenbos is gelegen op het plateau tussen de Hamstraat en Parallelweg, ten oosten van het bedrijventerrein Willem Sophia en heeft het karakter van een combinatie tussen een Limburgse fruitweide en bomenweide. De inrichting is uiterst sober en het is alleen toegankelijk middels een bospad, bestaande uit halfverharding. De individuele bomen zullen door de begroeiing beperkt toegankelijk zijn. Het past daarmee binnen het ecologische karakter van het natuurgebied.

In de tweede helft van 2018 gaat de inschrijving weer open, zodat de overige bomen in het Levensbomenbos Kerkrade geadopteerd kunnen worden. Er zullen dan nog een kleine 100 bomen beschikbaar zijn ter adoptie.

Kijk voor meer foto’s op de Facebookpagina van de gemeente Kerkrade: www.facebook.com/GemeenteKerkrade

Foto gemeente Kerkrade

Geef een reactie