Roda JC heeft gisterenmiddag het thuisduel tegen sc Heerenveen met 2-1 gewonnen.

Roda JC heeft gisterenmiddag het thuisduel tegen sc Heerenveen met 2-1 gewonnen. Na zestig minuten spelen was het Henk Veerman die de uitploeg op een 0-1
voorsprong zette. In de slotminuten wisten Dani Schahin en invaller Livio Milts de overwinning binnen te slepen.
Roda JC startte met Henk Dijkhuizen op de rechtsback positie aan het duel met sc Heerenveen. De openingsfase van de wedstrijd verliep rustig. Het eerste gevaar van de wedstrijd werd gesticht door Mikhail Rosheuvel. Zijn schot was echter te zacht waardoor keeper Hahn de bal makkelijk kon oppakken. Na een klein kwartier spelen moest Roda JC-goalie Hidde Jurjus voor het eerst redding te brengen op een afstandsschot van middenvelder van Amersfoort. Nog geen vijf minuten later diende zich opnieuw een kans voor de uitploeg aan. Een lage schuiver van Michel Vlap ging rakelings langs het doel. Direct daarna stichtte ook de thuisploeg gevaar. Een schot van spits Dani Schahin ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust moest Hidde Jurjus opnieuw redding brengen op een schot van dichtbij.

In de eerste minuten na de theepauze probeerden beide ploegen kansen te creëren, echter kwamen ze niet verder dan speldenprikjes. Na een kwartier spelen kwam de uitploeg voor het eerst weer gevaarlijk uit de hoek. Een geplaatst afstandsschot van Henk Veerman belandde in het net waardoor de uitploeg op een 0-1 voorsprong kwam.

Na een prima vrije trap van de voet van Adil Auassar wist Dani Schahin de bal over doelman Hahn te knikken waardoor de thuisploeg 20 minuten voor tijd weer op gelijke hoogte kwam. Nog geen minuut later kon Mario Engels de wedstrijd beslissen. Na een prima steekbal ging de buitenspeler recht op het Heerenveense doel af; het vizier stond echter niet op scherp waardoor de bal hard over het doel gejaagd werd. Vlak voor tijd wist invaller Livo Milts de thuisploeg naar de overwinning te schieten. De invaller haalde hard uit en zag zijn inzet hard tegen de touwen vliegen. Livio bepaalde hiermee ook de eindstand in het Parkstad Limburg Stadion; 2-1.

Roda JC Kerkrade speelt op zondag 10 december haar volgende wedstrijd in de Eredivisie. Op die dag komt FC Groningen op bezoek in Kerkrade. Aanvang van deze wedstrijd is om 12.30 uur. Koop uw tickets via www.rodajc.nl/tickets en steun Roda JC op weg naar de overwinning!

Foto®Wendy Peters

Geef een reactie