STATEMENT: SUPPORTERS EN CLUB MOETEN ÉÉN BLOK VORMEN

Roda JC vindt het belangrijk dat club en supporters één blok vorm. Namens Roda JC reageren de selectie en staf, technisch directeur Harm van Veldhoven en SLO-
officer Cyril Engels.

De selectie en staf van Roda JC: “De hele week zijn wij maar met één ding bezig en dat is het winnen van wedstrijden. Hierbij hebben we iedere speler heel hard nodig om dit doel te verwezenlijken. Dani Schahin is een echte winnaar en voor onze groep een hele belangrijke speler. De uitleg die hij na afloop gaf voor de TV- camera‘s zijn woorden die wij onderstrepen. Wij zijn ons er wel van bewust dat wij ervoor moeten zorgen dat er een positieve vonk van het veld overslaat naar de tribunes. Maar als we succesvol willen zijn is het belangrijk om als team en supporters een eenheid te vormen en achter elkaar te blijven staan.”

Technisch Directeur Harm van Veldhoven: “Natuurlijk weet ik dat de supporters een aantal zware en moeilijke jaren achter de rug hebben, maar als we van Roda JC weer die warme club willen maken dan helpt het juist om het team op een positieve manier aan te moedigen. Ik ga ervanuit dat we vanaf nu weer 90 minuten lang die warme steun van het publiek mogen ontvangen en natuurlijk moet het team ervoor zorgen dat de supporters geen aanleiding hebben om zich op een negatieve manier te uiten. Ik wil benadrukken dat we elke speler heel hard nodig hebben dit seizoen en dat we alleen samen resultaat boeken. Met samen bedoel ik supporters, sponsoren, spelers, staf, personeel en iedereen die de club een warm hart toedraagt. Die ommekeer naar rustigere jaren kunnen we tenslotte alleen samen bewerkstelligen. Te beginnen met de wedstrijd van komende zondag tegen FC Groningen.”

Cyril Engels, Supporters Liaison Officer Roda JC: “Iedereen heeft zijn mening over het gebaar van Dani Schahin en de uitleg daarvan. Het enige wat ik wil benadrukken is dat een sfeervol Parkstad Limburg Stadion een machtig wapen kan zijn in de strijd om (rechtstreekse) handhaving. Met de Koempeltribune als aanjager 90 minuten lang en de overige tribunes die volgen, maken we van ons stadion een onneembare vesting. Laten we dus als één team achter de ploeg gaan staan.. Supporting R-J-C is everything!”

Foto uit FB van Wendy Peters

Geef een reactie