Brunssum host to NATO’, thema eindejaarsconcert de Bazuin

 

Christelijke Harmonie de Bazuin uit Treebeek onder leiding van Jos Kuipers geeft dit jaar haar Oliebollenconcert het thema ‘Brunssum host to NATO’ mee. Het concert vindt plaats op vrijdag 29 december om 20.00 uur in de Brikke Oave, Lindeplein 7-8 in Brunssum.

 

Dit jaar vierde Brunssum en het Headquarters Allied Joint Force Command (HQJFC) het 50-jarig jubileum van de NATO (North Atlantic Treaty Organisation) in Brunssum. “Aan het programma van het concert hoor en zie je dat terug,” verduidelijkt Angela Lust, bestuurslid van de harmonie al twintig jaar hoornist binnen de vereniging. Als echtgenote van een veteraan en oprichtster van de stichting Veteranen Brunssum ligt het thema Angela na aan het hart. “Niet alleen is de veiligheid en vrede over de hele wereld van groot belang. Ook mogen we er vaker bij stilstaan dat de vrijheid om je talent te benutten niet vanzelfsprekend is.”

 Aan het Oliebollenconcert werkt de slagwerkgroep van de Bazuin onder leiding van Jasper Dijkstra mee. “Zij hebben een verrassend programma voor ons in petto,” weet Angela. “Verder mogen we ons verheugen op de medewerking van de finalisten van de eerste editie van de Brunssumse talentenjacht ‘the Future Starshow’ en de Close Harmony Sisters. Over het programma van harmonie de Bazuin kan ik alleen maar zeggen dat het mooi en indrukwekkend wordt, een muzikale weergave van vredesmissies in de periode vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu. Ook voert de harmonie de JFC-mars uit onder leiding van de componist van de mars Jo Vliex. De mars is opgedragen aan Allied Joint Force Command Headquarters ter gelegenheid van het jubileum.”

 Kaarten kosten tien euro en zijn verkrijgbaar in het Grand Café van de Brikke Oave, bij kantoorboekhandel Peter Wind, Akerstraat Noord 88 in Hoensbroek of bij de leden van de harmonie.

 Oliebollenconcert Christelijke harmonie de Bazuin, 29 december om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in de Brikke Oave, Lindeplein 7 in Brunssum.

Foto Paul van de Gaar

 

Geef een reactie