Mini-Cultura Nova in vernieuwd Parkstad Limburg Theater Kerkrade

 

In de kerstvakantie organiseert Cultura Nova op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december een mini- Cultura Nova Festival, met familievoorstellingen, knutselworkshops, jeugdfilms en voorlezen in het vernieuwde Parkstad Limburg Theater Kerkrade. Op het programma staan bekende gezelschappen als de Belgische groepen Theater FroeFroe en Zonzo Compagnie. Daarnaast staat er een voorstelling van het komische Cirque Inextremiste uit Frankrijk en vindt de première plaats van ‘FlikFlak’ een voorstelling van Annet Bremen uit Limburg.

Naast de theaterzaal worden ook de nieuwe ruimtes van Hub.Kerkrade gebruikt, zoals de multifunctionele zaal en de gezellige foyer. Theater FroeFroe presenteert in samenwerking met Théâtre de 4 Mains de voorstelling ‘Poupette in Brussel’ een fris poppen- en theaterfeest vol (hiphop)muziek, dat gebaseerd is op het boek ‘Deesje’ van de bekende schrijfster Joke van Leeuwen (6+). Het is een ontroerende poppentheatervoorstelling met het bonte relaas van kleine Poupette in de grote stad Brussel. Katrien Pierlet speelt een aandoenlijke Poupette.

In de nieuwe familievoorstelling (6+) van Zonzo Compagnie ‘3ACH! A stairway to heaven’ wordt het huis van Bach bezet door kinderen. Twee violisten geven er een rondleiding en dompelen het publiek onder in een muzikaal én visueel bad. Bach werkt voor kinderen. We will rock you-achtig worden kinderen en hun begeleiders gevraagd mee te klappen, of te stampen op de maat van de violen. Guitar Hero meets klassieke muziek; Bach heeft nog nooit zo gerockt!

In een vrachtwagen op het plein bij Hub.Theater Kerkrade speelt de voorstelling ‘Flikflak’ (10+) die Annet Bremen maakte in samenwerking met Het Laagland en Via Zuid. Wynn is een jonge topturnster; ze staat op het punt te winnen… of te falen. Op de tribune van de turnhal houdt iedereen zijn adem in. Flikflak gaat over een meisje dat alles opgeeft om de beste te kunnen zijn, om gezien te worden. Flikflak gaat ook over de ratrace van onze prestatiemaatschappij, waarin niet alleen ouders een burn-out krijgen, maar ook kinderen.

Met een graafmachine maken de circusartiesten van het Franse gezelschap Cirque Inextremiste het wel heel bont in Theater Kerkrade. De voorstelling ‘Extension’ van drie vrolijke durfals wordt gebracht met veel humor, circusstunts, spektakelacts en evenwichtskunst (6+). Het resultaat is een waanzinnige en hilarische show waarbij evenwichtszin een must is en hoogtevrees absoluut te mijden is. Een bijzonder sterk staaltje acrobatie!

Verder worden er films vertoond, die geselecteerd zijn door filmhuis De Spiegel: ‘Casper & Emma de bergen in’ en ‘Solan & Ludwig en de sneeuwmachine’. Tussen de voorstellingen door hoeven de kinderen zich zeker niet te vervelen. Medewerkers van Bibliotheek Kerkrade lezen de leukste verhalen voor over Kerst en Winterpret. Voor kinderen tussen vier en zeven jaar én natuurlijk voor alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s. Vooraf aanmelden is bij het voorlezen en bij de films niet nodig.

In de fraaie foyer van Hub.Theater Kerkrade kunnen de kinderen ook even aanschuiven bij de grote knutseltafel / auto waar ze kunnen kiezen uit verschillende leuke werkstukjes. Kom gezellig mee knutselen en verras jezelf en ons met de leukste ideeën. De landelijke organisatie van Cinekid presenteert de Line Wobbler; een bijzonder, minimalistisch spel dat zich beperkt tot één dimensie en toch heel boeiend is. Een lange spiraal die je heen en weer kan bewegen en in kan drukken is de controller, een vijf meter lange LED-strip je speelveld.

Genoeg leuke dingen om te doen voor kinderen, ouders, grootouders en andere begeleiders in de nieuwe Hub.Kerkrade tijdens het vierde Jeugdtheaterfestival dat Cultura Nova in samenwerking met Bibliotheek Kerkrade, Filmhuis De Spiegel en Parkstad Limburg Theaters organiseert.

Voor de theatervoorstellingen is ticketverkoop; de andere activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op: www.culturanova.nl

Foto Cultura Nova

Geef een reactie