500 Maastrichtse scholieren bezoeken Expo ‘Groeten uit Maastricht’

 

Vijfhonderd leerlingen van diverse middelbare scholen en beroepsopleidingen in Maastricht bezoeken tot 21 december de Expo ‘Groeten uit Maastricht’. De Expo is al zeer in trek bij de Maastrichtse bedrijven en spontane bezoekers. Met de komst van honderden scholieren is ook de doelstelling om met de Expo het onderwijs te bereiken meer dan gehaald.

“Op zich is het enthousiasme en de interesse in de Expo al waardevol, omdat de scholieren zo kennismaken met de economie van de stad en de parels van bedrijven. We vinden het een gemiste kans als het daarbij zou blijven. Daarom gaan we de leerlingen ook rechtstreeks in contact brengen met diverse bedrijven, zoals Laura Metaal, Johnson Matthey, Brightlands, VodafoneZiggo, Mine Kafon en Vectioneer. Deze bedrijven gooien letterlijk hun poorten open voor deze leerlingen. Daar maken we gebruik van door de leerlingen niet alleen de Expo te laten bezoeken, maar ook per touringcar de Beatrixhaven of de Health Campus,” aldus economie wethouder John Aarts.

Het doel is om de leerlingen beter inzicht te geven in wat de verschillende bedrijven in Maastricht doen. Daarmee krijgen ze een goed beeld van hoe hun toekomst eruit zou kunnen zien. Uiteindelijk resulteert dit in een beter match tussen het onderwijs enerzijds en het bedrijfsleven anderzijds.

Expo ‘Groeten uit Maastricht’

De Expo ‘Groeten uit Maastricht’ is een samenwerking tussen de gemeente Maastricht en diverse Maastrichtse bedrijven en brancheorganisaties. De Expo geeft een overzicht van de transitie in de maakindustrie door de jaren heen en de innovatieve oplossingen die daaraan ten grondslag liggen.

‘Groeten uit Maastricht’ vindt plaats op de eerste verdieping van het Eiffelgebouw in Maastricht, ingang via Petrus Regoutplein Maastricht (via Sphinx –parkeerterrein / Fenixhof). De expo is geopend van 11 november t/m 7 januari 2018 op donderdag en vrijdag van 14-19 uur en op zaterdag en zondag van 11-17 uur. Gratis entree. Kijk voor alle actuele informatie op www.groetenuitmaastricht.nl.

Tekst en foto Gemeente Maastricht

Geef een reactie