Bloemsierkunst Bonaparte officieel duurzame bloemist


  Bloemsierkunst Bonaparte ontving het certificaat goud van de Barometer Duurzame Bloemist. Dit is het hoogste niveau. Het certificaat is een onafhankelijk en officieel keurmerk waarmee de bloemist aantoont dat het assortiment bloemen en planten én de bedrijfsvoering in de winkel duurzamer is.

Wethouder Jo Bok ging naar de bloemist om te feliciteren: “Bonaparte is een voorbeeld voor andere ondernemers. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, we hebben tenslotte maar 1 wereld en deze willen we goed doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen”.

In Nederland zijn er slechts 52 bloemisten gecertificeerd en in Limburg nu 2. Het aantal groeit omdat er vanuit het bedrijfsleven, overheid en particulieren steeds meer eisen worden gesteld aan de duurzaamheid van bloemen en de bedrijfsvoering. Het was voor bloemsierkunst Bonaparte geen eenvoudige klus om aan de voorwaarden van het certificaat te voldoen.

Logo DK
Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles! En dat willen we de Kerkraadse mensen graag uitleggen. Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid! Rond het thema voert de gemeente allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, www.kerkrade.nl, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips over duurzaamheid. Tevens laten we zien dat er al heel veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Succesverhalen delen we graag! Dus als u als inwoner, ondernemer of organisatie leuke of inspirerende voorbeelden heeft, laat het ons weten. Meer informatie algemeen op www.kerkrade.nl, via duurzaam@kerkrade.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 14 045.

Foto Afdeling communicatie Gemeente Kerkrade

Geef een reactie