Bedankt voor jullie keiharde inzet! Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen op zo’n 600 plekken in Nederland en online brieven schreven tegen onrecht. Afgelopen zondag was de Dag van de Mensenrechten, kwamen de mensen van Amnesty International groep: Parkstad al vroeg bijeen in het SCHUNCK* Glaspaleis om de schrijfmarathon voor te bereiden.

Al  snel kwamen de eerste mensen brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Niet alleen al in Nederland gebeurde dat op meer dan 600 plaatsen, maar wereldwijd schreven honderdduizenden mensen. De gehele dag kwamen mensen schrijven naar presidenten of ministers van justitie om vrijlating te eisen voor mensenrechtenstrijders.

Ook schreven zij de slachtoffers zelf om hen een hart onder de riem te steken: “Jullie zijn niet vergeten, wij staan achter jullie!”. Aan het eind van de dag konden  we hier in Parkstad 147 brieven versturen aan overheden in 10 landen en 129 kaarten aan de slachtoffers van dictatoriale regimes. Rond vijf uur s’ middags liepen we in een fakkeloptocht door het centrum om aandacht te vragen voor de erkenning van de mensenrechten in alle landen.

Namens de slachtoffers hartelijk dank aan allen, die bijgedragen hebben om deze dag tot een succes te maken. Voor meer info: c.van.veen@home.nl.

Foto’s Annemarie Spruyt

Geef een reactie