Vanaf deze week staat de wensboom weer in de centrale hal van onze locaties Heerlen en Sittard-Geleen. Patiënten, bezoekers, maar ook medewerkers kunnen een wens in die boom hangen.

Rondom Kerst en Nieuwjaar biedt Zuyderland iedereen graag de mogelijkheid om een wens voor een ander te noteren op een kaartje en in de wensboom in de hal te hangen. Zie het als een stukje steun of hoop, gericht op de toekomst. De kerngedachte is geven om elkaar.

Zesde keer. Afgelopen jaren werd de wensboom in Heerlen erg gewaardeerd, met honderden wensen binnen een paar weken (foto: 2015). In de meeste gevallen werd er om spoedige genezing van een ziek familielid gevraagd. ‘Dat opa snel beter wordt’, ‘Dat ik weer goed kan lopen’ en ‘Dat mijn twee ooms nog beter worden of anders naar de hemel gaan in vrede’ zijn enkele rake voorbeelden van wensen die afgelopen jaren de wensboom sierden.

Interactief. Zuyderland zal komende weken op sociale media als Twitter, Facebook en Instagram de mooiste wensen delen. Anderzijds kunnen de wensen net als andere jaren ook weer digitaal aangeleverd worden. Zij die ons ziekenhuis in komende weken niet bezoeken maar wel graag deel uit willen maken van de wensboom, kunnen hun wens ook uiten via sociale media. De wens wordt dan ook daadwerkelijk opgeschreven en (fysiek) in de boom gehangen.

Beide bomen staat tot na de jaarwisseling in de hal.

Foto®Richard Hardin

Geef een reactie