Op zaterdag 6 januari en zondag 7 januari aanstaande organiseert wandelclub JO-NE weer een winterwandeling.

De startplaats is in het lokaal aan het Hopschet 2 in Vijlen waar vanaf 8 uur ingeschreven kan worden. Afhankelijk van de afstand kan men tot 14 uur starten. Voor 17 uur dient men weer terug te zijn bij de startplaats. De afstanden die men kan lopen zijn 6, 10, 15 en 20 km. Inschrijven kost €. 1,50 per persoon, leden van wandelclubs ontvangen korting en betalen €. 1,10.

Kinderen tot 16 jaar lopen gratis mee. Onderweg zijn er verschillende verwarmde rustplaatsen waar men diverse warme en koude gerechtjes zoals vla, broodjes en soep kan kopen tegen schappelijke prijzen. Uiteraard horen daar ook koude en warme dranken bij.

Alle afstanden gaan vanaf het startlokaal in Vijlen voorbij de Martinuskerk omlaag naar het dal van de Lombergbeek. Passeren hier de restanten van de Eerste Nederlandse Ce-mentfabriek, waarna bij de bosrand van het Rotterbos de 6 km zich splitst van de 10-15 en 20 km en via de verzorgingspost in het Vijlenerbos weer terug keert naar Vijlen.

De overige afstanden, de 10, 15 en 20 km, gaan verder richting het Geuldal om dan bergop-waarts voorbij het “Emmaus” en door het Elzetterbos even eens de verzorgingspost in het Vijlenerbos aan te doen.  Hierna zal de 10 km via het Vijlenerbos terug keren naar de Hopschet in Vijlen. De 15 km en de 20 km gaan vanaf de SBB-verzorgingspost verder richting het gehucht Cammerig en naar de verzorgingspost in Cottessen.  De 20 km maakt hier een  extra lus naar Kuttingen en over een voetpad langs de Geul.  Na het verlaten van de verzorgingspost in Cottessen, in het mooie vakwerkgebouw, keren beide afstanden rechtstreeks terug via het Vijlener- en Kerperbos terug naar Vijlen.

Alle astanden bieden de wandelaars veel afwisseling in landschapselementen, prachtige vakwerkge-bouwen en fraaie vergezichten.

Wij hopen u op een van deze dagen te mogen verwelkomen. Onze vrijwilligers staan er klaar voor!

Voor meer informatie: Wandelclub Jo-Ne Vijlen,

dhr. J. Paffen, Mentenlaan 4, 6373 GZ Landgraaf (NL),

telefoon.: +31 (0)45 531 78 68

Foto Wandelclub Jo-Ne Vijlen,

Geef een reactie