Gisteren was er weer  de jaarlijkse kerstmarkt van scouting Welten in het gemeenschapshuis van Welten.

Een gezellige happening, waar van alles te koop was. Natuurlijk  allerlei kerstspullen!

Maar ook lekkere  wafels met warme kersen en slagroom of broodjes hotdog. Soep en warme chocomel,  cupcakes en zelfgemaakte pindarotsjes. Heel veel  is zelfgemaakt door speltakleiding samen met jeugdleden van klein tot groot. De jongste jeugdleden knutselden tijdens opkomsten grappige dingen en verkochten dit onder het toeziend oog van de leiding. De oudere jeugdleden bakten allerlei heerlijkheden. Er was koffie en thee en natuurlijk mocht de glühwijn niet ontbreken. Enkele dagen van te voren maakten vaardige handen kerstkransen en kerststukjes voor de verkoop.

In de middag kwam het jeugdorkest van de TOG de kerstmarkt muzikaal opluisteren. Al heel wat jaren geniet iedereen  van hun muziek.Ook dit jaar werd de kerstmarkt weer gecombineerd met een kerstwandeling. De opbrengst van de kerstmarkt komt  ten goede aan het onderhoudsfonds van het scoutinggebouw van scouting Welten “de Groene Long”.

Namens de reactie van het BPtje Gerda Goerke

Foto’s®parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie