De vrouwen van Schaesberg hebben met een goed gevoel de eerst seizoenshelft in de 3e klasse afgesloten.

Met een 3-0 overwinning op DBS  kan men rustig van de winterstop gaan genieten.Na twee weken van geen wedstrijden stond dan nu de inhaalwedstrijd tegen DBS op het programma. Hoe zouden de dames ervoor staan???  Wel nu, het was al snel duidelijk dat Schaesberg de veel betere ploeg was.  Er werd goed en mooi voetbal gespeeld. Het was wachten op de doelpunten.

Nadat in de eerste 8 minuten er al een aantal kansjes waren geweest die niet waren benut was het in de 9e minuut wel raak.  Niet door een uitgespeelde aanval maar door een prachtig afstandsschot van Wendy de Vries. Haar schot vloog met een prachtige boog over de keepster in de driehoek: 1-0. Daarna regende het kansen en mogelijkheden maar het net werd niet meer gevonden. De lat stond 1x een prachtige afronding van Sylvana in de weg.  En verder was men met name voor het doel of slordig, of te wild of de bezetting voor het doel was er niet. En als je zelf niet scoort dan….. . De bekende open deur van zelf niet scoren en de tegenpartij wel. Dat hebben we al eens meegemaakt dit seizoen.  Maar behalve een gevaarlijke vrije trap hoefde onze doelvrouw niet in actie te komen.

Na rust hadden de zwarthemden slechts 5 minuten nodig om definitief  afstand te nemen van de tegenpartij. In de 48 minuut was het Kim Peeters die na een korte actie hard en  laag  raak schoot in de korte hoek: 2-0. En in de daarop volgende minuut viel de beslissing. Maud Cools werd prima weggestuurd en haar prima  harde schot was de keepster te machtig: 3-0. Er volgden nog veel meer kansen en mogelijkheden. Sommige waren een lust voor het oog om te zien en het  was dan alleen jammer dat de beloning in de vorm van een doelpunt uitbleef. 3-0 Was dan ook de eindstand.  En ook opnieuw stond de lat een doelpunt in de weg.   En zo bleef het  dus bij 3 doelpunten.  Schaesberg staat samen met twee andere ploegen aan de kop van de ranglijst. De afgesproken doelstelling komt reeds nu al in zicht.

18 Februari hervatten de vrouwen de competitie met een inhaalwedstrijd uit naar Helden en een week later komt een van de andere koplopers op bezoek en wel Wittenhorst. De hervatting van de competitie ziet er dus pittig maar uitdagend uit.

Namens het vrouwen- en meidenvoetbal van Schaesberg wensen wij iedereen fijne kerstdagen toe en een gelukkig nieuwjaar.

Archieffoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie