Pianovirtuoos Alexey Lebedev speelt Beethoven en Chopin als beklijvende jaarafsluiter 

Weltklassik am Klavier – Van Waldstein tot Chopin bijna puur!

Vrijdag 29 december, 19:30

Klangbrücke im Alten Kurhaus

Kurhausstr. 2

Aachen

Pianovirtuoos Alexey Lebedev speelt Beethoven en Chopin als beklijvende jaarafsluiter 

De etudes van Chopin zijn een muzikale lekkernij. De unieke muzikale karakterwerken van Chopin alsook Beethovens indrukwekkende Waldstein-Sonate zijn vrijdag 29 december in Aken te beluisteren. De 12 etudes op. 25 van Chopin werden tussen 1833 en 1837 gecomponeerd en zijn gewijd aan Franz Liszt. Ze zijn van tijdloze schoonheid. Ze worden gespeeld door de Russische virtuoos Alexey Lebedev – een pianist met charisma en adembenemede interpretaties.

 ALEXEY LEBEDEV
Alexey Lebedev fascineert met zijn spel sinds jaren mondiaal publiek en vakpers. Hij won talrijke prijzen bij gerenommeerde wedstrijden zoals Busoni, Maria Canals- Barcelona, G. B. Viotti, Vercelli, Jose Iturbi Valencia. Lebedev behoort dan ook tot het neusje van de zalm in pianistenland. Hij werd in 1980 in St. Petersburg geboren en studeerde aan het St. Petersburger N. A. Rimsky – Korsakov staatsconservatorium en aansluitend aan de Hochschule für Musik und Theater in  Hannover. Mi-Kyung Kim, Dmitri Bashkirov, Leon Fleisher en Xu Zhong zorgden voor artistieke impulsen. Zijn grote voorbeeld is Alfred Brendel.

 

Tickets kosten 20.00 euro, studenten betalen: 15.00 euro. .

Reserveren kan via: info@weltklassik.de |   +49 211 936 50 90

Meer info: www.weltklassik.de 

Geef een reactie