Ghen Heij kiest Joris Vlek als hun nieuwe narrenheerser Oom en ex-prins DirkJan Vlek barst bij onthulling in tranen uit

 

 

 

Wat was het op de eerste zondag, als zijnde een jarenlange traditie van C.V. De Bokkeriejesj, in het nieuwe jaar 2018 weer een geweldig verlopen happening in narrentempel Corneliushuis. Op deze 7e januari werd immers door carnavalsvereniging De Bokkeriejesj anno1898 de nieuwe (optocht)-prins 2018 uitgeroepen, geproclameerd en geinstalleerd. Het woord happening was misschien wel eerlijkheidshalve een te “magere” weerspiegeling hoe de proclamatie namiddag daadwerkelijk was. Niet zo verwonderlijk eigenlijk want de narrentempel Corneliushuis “puilde” bijna uit van vele carnavalisten en bevriende carnavalsverenigingen. Samen vormde zij een schitterende kleurrijk decor als zijnde alvast een opsteker en stimulans voor de dan nog onbekende nieuwe heerser 2018, die natuurlijk met begrijpelijke zenuwen het moment moest afwachten dat hij zich aan alle aanwezigen kon presenteren.

Maar voor het zover was moest in alle stijl nog afscheid genomen moeten worden van de op dat moment nog regerende prins Rick l (Mengelers). Onder aanvoering van opperbok Pierre Frolichs werd Rick alle verdiende bedankingen toebedeeld voor de onvoorstelbare wijze waarop hij het afgelopen jaar zijn prinsschap gestalte heeft gegeven. Een dikke chapeau dus. Dit kwam dan ook duidelijk naar voren via een filmpje waarop diverse persoonlijkheden hun lof uiting gaven op de wijze waarop hij op Ghen Heij en aanverwante regio voorop ging in de beleving van carnaval.

Na de met weemoed verrichtte abdicatie van Rick was het wachten dus op de nieuwe heerser. Dj. Ivo Wijnen overbrugde deze tijd met stemmingsvolle muziek. Toen opperbok Pierre Frolichs aankondigde dat het tijd werd voor de nieuwe prinscarnaval was in de narrentempel duidelijk waar te nemen dat iedereen nieuwsgierig in afwachting waren. Introductie van de nieuwe prins ging ook gepaard met een filmpje waarop mogelijke kandidaten geprojecteerd waren. Inmiddels waren op de bühne achter doorzichtige deuren 2 personen waar te nemen. Bij de eerste ontmaskering bleek het wel een prins in te zijn, maar het ging om ex-prins DirkJan Vlek. Vervolgens werd door hem de 2e persoon ontmaskerd en bleek dat het Joris Vlek was. Als oom en ex-prins barstte DirkJan in tranen uit omdat hij dit helemaal niet wist.

Daar stond hij dan nieuwbakken prins Joris l (Vlek). Vervolgens werd hij geïnstalleerd en geproclameerd. Gezien het grote enthousiasme in de narrentempel bleek dat Joris meteen de harten had gestolen en belooft het seizoensmotto “Vieër Fieës en lach, maak và Ghen Heij éée kluurprach” onder leiding van hem meer als bewaarheid te worden. Kortom, De Bokkeriejesj hebben met de keuze van Joris Vlek weer een hoog scoringsvermogen gezet welke tot Aswoensdag zal blijven voortduren en uiteraard door iedereen die carnaval op Groeët Ghen Heij een warm hart toedraagt.

C.V. Prins Joris “Dit jaar ben ik de prins. Op 15 augustus 1996 heb ik de wereld betreden. Dit was in het ziekenhuis in Heerlen. Mijn ouders hebben me toen meegenomen naar de Ganzeweide en die heb ik tot de dag van vandaag nog niet verlaten. Mijn hele leven woon ik al op Heerlerheide.

Net als andere in Heerlerheide heb ik mijn basisschoolcarrière gevolgd bij basisschool de Ganzerik. Vervolgens ben ik naar het Sintermeertencollege gegaan om 5 jaar havo te volgen. Dit brengt mijn naar mijn huidige studie. Op dit moment studeer ik HBO bedrijfseconomie aan hogeschool Zuyd in Sittard. Dus iedereen kan zeker op mij rekenen.

Naast mijn studie ben ik al 13 jaar lid van de Koninklijke fanfare Sint Joseph. Ik bespeel de euphonium (dit is een soort tuba). De fanfare heeft mij niet alleen geleerd om muziek te maken, maar ook zeker hoe je met het gele goud omgaat. Voor beide ben ik de fanfare zeer dankbaar.

Op sportief vlak kan het beter. Nadat ik op mijn 16de erachter kwam dat ik geen sterkeeper zou worden bij Groene Ster, heb ik de switch gemaakt naar een online voetbalspel. Dit was voor mijn medespelers en mij de beste oplossing. Zowel zij als ik hebben sindsdien een stuk minder blessures opgelopen in de trainingen en wedstrijden. Toch heb ik het altijd erg naar mijn zin gehad met mijn voetbalteam die onder leiding stonden van Maurice Faessen en opa Huub.

Waarin ik dan wel goed ben is stappen. In de weekenden ben ik veelal te vinden in het café. Met mijn vaste groep vrienden gaan we menig café af. Ik heb dan ook al aardig wat geoefend voor deze carnaval. Van een paar lekkere pilsjes, een glas Captain cola en zo af en toe een lekker shotje daar kan ik zeker van genieten met mijn maten.

Dit jaar is de familie Hoofs hofleverancier van adjudanten, de neven Jorn en Rick Hoofs zullen mij deze carnaval door dik en dun bijstaan. Wij kennen elkaar al sinds we geboren zijn. Deze twee zullen ervoor zorgen dat dit jaar helemaal top gaat worden. We gaan met zijn drieën er een heel groot feest van maken. Dat is iets wat wij u kunnen beloven.

Ik ben niet de eerste van de familie Vlek die prins wordt, mijn oom Dirk-Jan is mij voor gegaan. Aan mij dus de taak de naam hoog te houden. Via de fanfare ben ik een ervaringsdeskundige geworden van het lopen van de optocht van Heerlerheide. Ik heb als muzikant al menig prinsen begeleid met muzikale ondersteuning. Alleen dit jaar gaat het toch een stuk mooier worden. Want dit jaar is het mijn optocht.

Al met al gaat deze carnaval onvergetelijk worden. Met mij voorop in de polonaise en de rest van Gen Hei erachter aan. We zullen er samen een machtig mooi feest van maken, want dat staat vast”.

Receptie

Komende vrijdag 12 januari houdt nieuwe prins Joris l van C.V. De Bokkeriejesj van 19.11 tot 23.11 uur in narrentempel Corneliushuis zijn receptie. Eenieder is hiervoor welkom en kan ook ex-prins Rick (Mengelers) bedankt worden voor zijn prachtig regeringsjaar.

Proclamatiefoto: Callie Steijaert

Geef een reactie