Wijkagenten waarschuwen voor onveiligheid rond school:

 

 

 

“Kinderen zien niet of er verkeer aankomt”

 

De onveiligheid rond de basisschool neemt toe. Steeds meer ouders halen of brengen hun kinderen met de auto. Omdat het aantal parkeerplaatsen beperkt is, parkeren ouders hun auto op de stoep, op hoeken van straten en bij bushaltes. Hierdoor ontstaan verkeersonveilige situaties voor kinderen die op de fiets of lopend van en naar school gaan. Maar ook voor eventuele hulpdiensten die er niet door kunnen.

De wijkagent: “Kinderen moeten de straat oversteken tussen de her en der geparkeerde auto’s en overzien door de auto’s niet meer goed of er verkeer aankomt. Ambulance, brandweer en politie kunnen er niet snel door en bussen die niet kunnen stoppen bij de halte moeten midden op de rijbaan stoppen. Ook dat is onveilig.”

Veiligheid van anderen. Denk als ouder daarom niet alleen aan de veiligheid van uw kind, maar ook aan de veiligheid van anderen, adviseert de politie. “Parkeer altijd op een parkeerplaats. Desnoods iets verder van de school vandaan. En woont u niet te ver weg, breng uw kind dan liever lopend of op de fiets.”

Uw wijkagenten Voor meer informatie of contact met uw wijkagent, stuur een email rechtstreeks naar de wijkagenten van Heerlerheide: stadsdeel-heerlerheide.heerlen@politie.nl

 

Wijkagenten Heerlerheide:

Jos Michiels                                       Heerlerheide- Passart

Peter Prud’Homme de Lodder           Heksenberg/Pronsebroek

Engin Oztan                                       Vrieheide- De Stack

Jelle Schoenmakers                          Rennemig- Beersdal

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie