Dinsdag 16 januari vertoont Vue Kerkrade Guiseppe Verdi’s schitterende live opera voorstelling Rigoletto van The Royal Opera House. Aanvang van de voorstelling is 20.15uur. Dinsdag 23 januari zal er om 14:00 uur ook nog een encore- voorstelling te zien zijn.

 

Rigoletto – een werk dat meestercomponist Verdi zelf zijn ‘beste opera’  noemde – is één der populairste opera’s ooit geworden. De opera bevat vele muzikale hoogtepunten, waaronder de bekende aria’s ‘Questa o quella’ en ‘La donna è mobile’ (beide onsterfelijk gemaakt door tenor Luciano Pavarotti) alsmede het geliefde Derde Bedrijf kwartet ‘Bella figlia dell’amore’, dat in 2012 nog te horen was in de Britse film Quartet.

Het verhaal van deze opera volgt Rigoletto, de gebochelde nar van de libertijnse Hertog van Mantua, die vervloekt is door de vader van één van de laatste vrouwelijke veroveringen van de Hertog en diens spottende, geringschattende lach. Als de Hertog zijn pijlen richt op Rigoletto’s eigen dochter Gilda, lijkt de vloek effect te krijgen en moet de nar iets verzinnen om haar te redden van de immorele bedoelingen van de vorst.

Onder regie van David McVicar toont deze productie vooral de wreedheid in Verdi’s tragische opera. Duistere, door de Renaissance geïnspireerde set en kostuumontwerpen creëren een schokkende en gewetenloze wereld waarin dit intense verhaal zich ontvouwt.

Alexander Joel dirigeert een cast, aangevoerd door de Griekse bariton Dimitri Platanias in de titelrol, met verder de Amerikaanse tenor Michael Fabiano als de Hertog van Mantua. De Engelse sopraan Lucy Crowe vertolkt de rol van Gilda.

Inleiding. Annemie Vallino-Ravetta, verzorgt wederom de inleiding van Rigoletto. Annemie is Mezzosopraan, heeft o.a. opera gestudeerd aan het Conservatorium in Maastricht en zal samen met leden van haar zangschool Vocaal Totaal met behulp van diverse muziekfragmenten de opera toelichten in de Skybar. Aanvang 19.30.

Tickets zijn te koop via www.vuecinemas.nl, de Vue app of aan de kassa.

  

 

Geef een reactie