Janine Kitzen’s ‘Il Mio Sogno’ is ‘must-see’ voorstelling  

 

Donderdagavond 1 maart staat Janine Kitzen met haar eigen opera theater ‘Il Mio Sogno’ op het podium van het gloednieuwe Theater Kerkrade. Het wordt een unieke muzikale avond, waarin de sprankelende sopraniste speels laveert tussen klassieke opera’s en tijdloze musicals. Met Il Mio Sogno – vrij vertaald ‘Mijn Droom’ – vertel de in Kerkrade geboren en getogen artieste met verschillende gastmuzikanten, haar uiterst persoonlijke levensverhaal; van haar muzikale ontwikkeling; van Puccini tot Phantom Of The Opera.

Janine Kitzen heeft nationaal en internationaal furore gemaakt als opera- en musicalzangeres. In 1998 brak ze landelijk door toen ze het bekende Tv- programma Una Voce Particolare won. In het Duitse Stuttgart groeide ze daarna uit tot een ster in de hoofdrol van The Phantom of the Opera, een Joop  van den Ende Theaterproductie. Tijdens Monschau Klassik betoverde ze als Zelina in Mozarts Don Giovanni. Imponerend was ook haar optreden tijdens de openingsceremonie van het WMC. De laatste jaren wordt de in Maastricht wonende en in Kerkrade zangles docerende zangeres vaker gevraagd om onder andere in Italië concerten te verzorgen.

Begin december werd de Limburgse sopraan door de Ghanese president Nana Akufo-Addo uitgenodigd om te komen zingen tijdens de prestigieuze awardshow in de hoofdstad Accra. De show werd live op de Ghanese televisie uitgezonden.

Kaarten voor opera theater ‘Il Mio Sogno’ in Kerkrade zijn verkrijgbaar via: https://lnkd.in/exjtfSU of ParkstadLimburg Theaters.  

Foto Guy van Grinsven;

Geef een reactie