Wethouder Barry Braeken unaniem gekozen als lijsttrekker PvdA gemeenteraadsverkiezingen Heerlen 2018

 

 

Woensdag 21 maart a.s. zullen in Nederland in maar liefst 335 gemeenten weer regulaire gemeenteraadsverkiezingen plaats vinden. Nu dus ook in de gemeente Heerlen na het vooralsnog niet doorgaan van de fusie Heerlen-Landgraaf. De laatst gehouden verkiezingen waren overigens op woensdag 19 maart 2014. Uiteraard is de Heerlense PvdA nadrukkelijk aanwezig bij deze verkiezingen. De PvdA strijdt immers voor sociale, fatsoenlijke, eerlijke politiek voor iedereen. De PvdA knokt in de gemeente Heerlen voor een stad waar iedereen fijn kan wonen, waar iedereen zich thuis voelt. Met goed werk en goede zorg voor iedereen.

Onder het aansprekende motto: Samen Sterk koos de Heerlense afdeling onlangs unaniem voor zittende wethouder Barry Braeken om voor deze party als lijstrekker te fungeren, ongetwijfeld ook als beloning voor zijn inzet, deskundigheid en oog voor alle aspecten in heel de gemeente Heerlen. Zijn verkiezing als lijsttrekker zal zeker ook tot tevredenheid zijn van PvdA-politicus Heerlenaar Frans Timmermans zijnde 1e vicevoorzitter Europese Commissie. Overigens is PvdA-er Barry Braeken sinds 2014 ook nog steeds wethouder namens de OPH. Bovendien is hij ook al een aantal jaren een vaste columnschrijver van Heerlerheide Boulevard, welke column met veel interesse wordt gelezen.

Barry Braeken is geboren in Beersdal, opgegroeid in Vrieheide (beidde in Stadsdeel Heerlerheide), getrouwd in Eikenderveld en nu wonende in het centrum. Hij werd lid van de PvdA in 2002 en kwam in 2006 in de raad. Voor zijn wethouderschap, in 2011, was hij leraar geschiedenis en maatschappijwetenschap. In zijn portefeuille zit o.m. Buurtgericht Werken Gemeente Heerlen. In deze functie beoordeeld hij ook de adviezen die een prima regiegroep team t.w. Winand Cuijpers, Frans Pommé, Callie Steijaert, Ger Bischops en Patrick Noortman  o.l.v  Adriane Keulen bijgestaan door Simone Geurten en Jasper Storms hem laat toekomen met betrekking tot de financiële aanvragen in het kader van de Buurtactie Gemeente Heerlen.

De nieuwe Heerlense PvdA lijsttrekker krijgt, zo vernemen we, energie van mensen

met ideeën, mensen die initiatief nemen, mensen die genieten van en trots zijn op Heerlen. Bovendien is hij sterk in creatieve oplossingen verzinnen voor complexe problemen. Dientengevolge komt hij daardoor echt aan zijn trekken als wethouder. Dit is de afgelopen jaren zeker bewaarheid geworden.

Opvallende motto wijsheid haalt Barry Braeken uit een uitspraak Ernesto “Che Guevara te weten: wees realistisch en eis het onmogelijke. De vrije tijd wordt door deze Heerlense wethouder rijkelijk gevuld met veel aandacht voor zoontje, lezen, tv-series, uiteten gaan met echtgenote en genieten van het veelvoud aan culturele aspecten binnen de gemeente Heerlen. Voor de lijstrekker is belangrijk de fysieke leefomgeving, Cultuur en evenementen Centrum Heerlen (maar zeker ook andere Stadsdelen) en Demografische ontwikkeling. Ook heeft Barry Braeken grote bewondering voor wielrenner Tom Dumoulin. Overigens zijn achter Barry Braeken de heren Henk Verreck en Joost Reinaerts op de PvdA-lijsten Heerlen als nummer 2 en nummer 3 geplaatst.

 

Geef een reactie