Eerste wildcards Amstel Gold Race voor Roompot-Nederlandse Loterij, Wanty–Groupe Gobert, Israel Cycling Academy, Aqua Blue Sport en Sport Vlaanderen-Baloise

 

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft de eerste vijf wildcards voor de enige Nederlandse wielerklassieker, die dit jaar op zondag 15 april verreden wordt, bekend gemaakt. Aan de start van de 53e Amstel Gold Race verschijnen naast de 18 automatisch startgerechtigde WorldTour-ploegen ook de Procontinental-formaties van Roompot-Nederlandse Loterij Wanty-Groupe Gobert, Israel Cycling Academy, Aqua Blue Sport en Sport Vlaanderen-Baloise.

De eerste wildcard is aan de Nederlandse ploeg van Zijlaard en oud-winnaar Amstel Gold Race en ploegleider Michael Boogerd toegekend. Team Roompot-Nederlandse Loterij zal naar alle waarschijnlijk met Pieter Weening en Pim Ligthart als speerpunten aan de start staan.

Naast de achttien ploegen met een licentie voor de WorldTour staan nog vier andere procontintale teams aan de start in Maastricht. Naast de twee Belgische ploegen, Wanty-Groupe Gobert en Sport Vlaanderen-Baloise, viel de keuze ook op Israel Cycling Academy en Aqua Blue Sport. Koersdirecteur Leo van Vliet overweegt de komende weken de overige twee wildcards alsnog te vergeven.

De 18 ProTeams uit de UCI WorldTour zijn automatisch gerechtigd om aan de start te verschijnen van de Amstel Gold Race. De Nederlandse klassieker maakt ook dit jaar weer deel uit van de UCI WorldTour-cyclus.

De 18 automatisch startgerechtigde UCI WorldTour-teams:

AG2R-La Mondiale (Frankrijk)                                               Mitchelton-Scott  (Australië)

Astana Pro Team  (Kazachstan)                                            Movistar Team (Spanje)

Bahrain-Merida (Bahrein)                                                       Quick-Step Floors (België)

BMC Racing Team (USA)                                                         Team Katusha-Alpecin (Zwitserland)

Bora-Hansgrohe (Duitsland)                                                   Team LottoNL-Jumbo  (Nederland)

Dimension Data (Zuid-Afrika)                                                Team Sky  (Groot Brittanië)

EF Education First-Drapac p/b Cannondale (USA)          Team Sunweb (Duitsland)

FDJ (Frankrijk)                                                                              Trek-Segafredo (USA)

Lotto-Soudal (België)                                                                UAE-Team Emirates (Verenigde Arabische Emiraten)

 

De klassieker start zondag 15 april om 10.30 uur op de Markt in Maastricht en finisht rond 17.00 uur op de finishlocatie in Vilt-Valkenburg. Het peloton moet dit jaar zo’n 260 kilometer afleggen. Tijdens de koers staan er 35 beklimmingen op het programma.

De Amstel Gold Race werd in 2017 gewonnen door Philippe Gilbert. In 2016 ging de winst nog naar de Italiaan Enrico Gasparotto.

 

Geef een reactie