Vlag valt voor legendarische ‘Schumi Kartbaan’ in Kerpen    

 

De Schumacher Kartbahn in Kerpen, de legendarische kartbaan, waar de ex-formule 1 piloten Michael en Ralf Schumacher hun loopbaan starten, valt ten prooi aan de immense bruinkool afgravingen in Noord Rijn Westfalen. De Schumi-Kartbahn een trekpleister ook voor autofanaten uit de Parkstad, wordt vanaf 2020 weggegraven door de immense bruinkoolgraafmachines van Hambach.

Ralf Schumacher, die zich tot voor kort met hand en tand verzette tegen de vernietiging van zijn jeugdliefde, heeft de jarenlange strijd nu ook opgegeven. Oktober 2020 komt het grondstuk in handen van RWE Power dat een onbekende prijs heeft betaald voor baan en grondstuk. Een vervangende plek of locatie voor de ‘Schumi Kartbahn’  is ondanks een intensieve zoektocht niet gevonden

Geef een reactie