Hoofdmenu

Sjuutemannen, een behouden vaart!

 

 

Wat heb ik me verheugd op deze dag!  Ik heb vandaag bijzonder carnavalesk verlof, aangezien ik als Jonkheedprins van Heele de Blauw Sjuut mag uitzwaaien en de Vasteloavend vrienden oftewel Sjuutemannen een behouden 68e reis ga toewensen. Samen met Stadsprins Roger 2de mag ik zelfs boven op de Sjuut staan om richting gemeentehuis mee te rijden. Wat een geweldige ervaring! Op het plein voor het gemeentehuis hield Hub Leenen zijn welgemeende en soms grappige uitspraken richting locoburgemeester Nico Aarts, Ook kreeg ketelbinkie Ties een paar klompen en een andere matroos van de Sjuut werd toegesproken, waarna hij als verzorger van de Sjuutemannen gehuldigd werd.

Coen, de meest wereldse matroos van de Sjuut, die vele wateren heeft bevaren, mocht ook spreken. Hij werd erg welkom geheten i.v.m. zijn talenknobbel, iets dat tijdens de Sjuutereis goed van pas kan komen.

Vanuit het gemeentehuis gingen we terug naar het Pancratiusplein waar Ketelbink Ties en beide matrozen werden gedoopt. Ties en Coen kregen alcohol, waarvan ik dacht dat het whisky was, over het hoofd met daarop een zure haring, slagroom en ijswafeltje met confetti. Bah, wat vies, maar ook geweldig om te zien. De 3de matroos kreeg jonge klare en een braadharing op zijn hoofd. Tja verschil moet er zijn: hij komt uit Kerkrade en gaat met de Blauwe Sjuut mee…? Zou hier sprake van spionage kunnen zijn, schoot door mijn hoofd.

Na een korte schoonmaakbeurt vertrokken de Sjuutemannen …Op weg naar een nieuw carnavalesk avontuur. Ik wens ze een geweldige reis door ons mooie Limburg!

 

Dank voor dit mooie bezoek en de indrukwekkende ervaring.

GEWELDIG……….

 

Groet 3x Alaaf

Jonkheedprins Ricus 1ste

Foto’s®parkstadactueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)