Wie zondag aanwezig was op Sportpark Klingelsberg zag geen goede, maar wel een aantrekkelijk duel tussen De Leeuw, dat vorige week op eigen veld met 0-5 onderuit ging, en Geleen Zuid, dat de competitie uitstekend hervatte door Sportclub Leeuwen met 5-1 naar huis te sturen.

Van het matige spel dat De Leeuw vorige week vertoonde was in de openingsfase van dit duel niets meer terug te zien. De thuisploeg startte scherp en creëerde een drietal kansen, maar geen van allen werd verzilverd. Even later werd er wél gescoord. Vanuit de derde hoekschop op rij was Jack Geurts er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven en De Leeuw op voorsprong te zetten. Toen even later Stan Schilperoort na een aanval over meerdere schijven Jeffrey Geurts bediende, bleef laatstgenoemde koelbloedig en schoot met links het leer in de verre hoek. Hiermee scoorde Geurts, na lang blessureleed, zijn eerste treffer in competitieverband. Ondanks de 2-0 achterstand rechtte Geleen Zuid de rug. Zo werd de ene na de andere kans gecreëerd en brachten buitenspelers Martijn Lemmens en Tim van de Schoor met enkele fraaie acties de Brunssumse defensie in de problemen. Toch leek De Leeuw-doelman én uitblinker Nick Frolichs de eerste helft zijn doel schoon te houden door met enkele katachtige reflexen redding te brengen. Vlak voor rust moest de goalie alsnog capituleren toen Lemmens op doel schoot en Stijn Keulen, weliswaar vanuit buitenspelpositie, het laatste zetje gaf. De protesten aan De Leeuw-zijde mochten niet baten, want scheidsrechter Van Daal verklaarde dat het schot van Lemmens getoucheerd werd door een De Leeuw-speler en daardoor een nieuwe spelsituatie ontstond. Hierdoor gingen beide ploegen met een 2-1 stand de rust in.

In het tweede bedrijf nam de druk op het doel van De Leeuw toe, maar tot echte grote kansen kwam het niet. De Leeuw daarentegen had zichtbaar moeite met het aanvallende spel van de gasten. Na een uur spelen wist Geleen Zuid toch op gelijke hoogte te komen. Vanuit een inworp dook Lemmens ineens vrij op voor Frolichs, die de doelman met een knap lobje het nakijken gaf: 2-2. Aan andere kan was Zico Bock nog dichtbij een treffer, maar zag zijn inzet uit een hoekschop op de doellijn worden gekeerd. Toen even later Edwin van Well, invaller aan de kant van De Leeuw, zijn tweede gele kaart zag en daardoor met rood het veld moest verlaten, was het wachten totdat de ploeg van trainer Lei Beckers op voorsprong zou komen. Niets was minder, want waar de gasten niet meer wisten te scoren, deed De Leeuw dit wel. Invaller Mathijs Peters reageerde alert op een veel te korte terugspeelbal en zag op weg naar het Geleense doel Jeffrey Geurts niet over het hoofd. Met een beetje fortuin belandde de bal voor de linkervoet van de buitenspeler, die koel bleef in de afronding (3-2) en zijn ploeg hiermee de drie punten bezorgde.