Hoofdmenu

Jeugdprins Ricus I brengt bezoek aan het kunstwerk Sjpassemig

 

Carnavalsvereniging De Winkbülle tovert Heerlen dit jaar weer  om tot Sjpassemig. Dit in samenwerking met verschillende basisscholen. De leerlingen worden stapje voor stapje ondergedompeld in alle facetten van Vasteloavend. Zo is er voor de groepen 3 en 4 een kleurwedstrijd, met een link naar het motto van dit carnavalsseizoen. Via de website van de Winkbülle komen de inzendingen op de juiste plek terecht en morgen tijdens het scholenbezoek wordt de winnaar bekend gemaakt en de prijzen verdeeld. De groepen 5 zijn gisteren opgehaald en hebben een rondleiding gehad in de loods, waar wagenbouwers al maanden druk werken aan de praalwagens voor de grote optocht. De positieve geluiden gonsden dan ook lang na. Een mooi vooruitzicht voor de groepen 6 en 7, die volgend jaar ook mogen meedoen.

De oplettende bezoeker van Heerlen centrum zal komende dagen verrast worden door carnavaleske letters, die de aangewezen etalages prachtig versieren. De hele basisschool werd uitgedaagd om binnen het motto “urban wink, ram osz dink” de letters Sjpassemig te realiseren en de aangewezen etalages van prachtig versierde letters te voorzien. Sjpassemig Alaaf!

 

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »