Kort na de ingebruikname van natuurbegraafplaats Eygelshof is nu ook het ontvangstgebouw ter plaatse klaar voor gebruik.


De natuurbegraafplaats ligt op de plek van de voormalige bruinkoolgroeve Herman, aan de rand van Eygelshoven en tegenover het kerkhof. De Eygelshof is in handen van de firma Natuurbegraafplaatsen Van Waarde die het gebied vooral wil ontwikkelen als natuurgebied waar het ook mogelijk is om begraven te worden. Overledenen worden er op een min of meer zelfgekozen plek in de natuur begraven in een graf zonder grafsteen. Er mogen, behalve bij de uitvaart, ook geen bloemen worden neergelegd. Het graf wordt niet geruimd. Het lichaam wordt volledig opgenomen door de natuur.

In het ontvangstgebouw, dat door het gebruik van hout, glas en gras op het dak volledig opgaat in de omgeving, kan na het begraven een afscheidsreceptie of koffietafel worden gehouden.
“Het gebied is nog niet af, maar ziet er nu al prachtig uit”, zegt wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke Ordening). “Dankzij de natuurbegraafplaats heeft het ook een mooie en waardevolle bestemming gekregen, waar nabestaanden in een bijzondere omgeving afscheid kunnen nemen op een manier zoals hun geliefde dat had gewild.”

Kijk voor meer informatie over de begraafplaats of voor het maken van een afspraak op de website van natuurbegraafplaats Eygelshof www.natuurbegraafplaats-eygelshof.nl of bel met 045-20 31 077.

Vrijwilliger gezocht

De natuurbegraafplaats zoekt nog een vrijwilliger die graag wil meewerken aan het onderhoud van het natuurgebied. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Eygelshof.

Foto gemeente Kerkrade

 

Geef een reactie